skip to Main Content

Desconfinen Manacor dos dies abans de finalitzar la segona pròrroga de restriccions

El 23 de novembre el Govern de les Illes Balears va anunciar el final de les mesures excepcionals pel nucli de Manacor. Ara mateix el municipi sencer s’equipara amb les restriccions de la resta de Mallorca.

El dimarts 24 de novembre es va produir el desconfinament del nucli de Manacor. Segons va anunciar el Govern de les Illes Balears el dia anterior, la situació epidemiològica havia millorat tant que es podia aixecar el confinament de Manacor dos dies abans d’acabar la darrera pròrroga de les restriccions. Així com va expressar la portaveu del Consell de Govern, Pilar Costa, “s’estableix l’aixecament de les mesures temporals i excepcionals que s’havien adoptat al nucli urbà del municipi Manacor”. Segons les dades aportades per Costa, a dia 22 de novembre la incidència acumulada a Manacor era de 254 casos per cada 100.000 habitants.

D’aquesta manera, finalitzaven les restriccions excepcionals que començaren el 29 d’octubre: el con- finament perimetral, el toc de queda a partir de les 22.00 hores fins a les 06.00 hores i les restriccions d’aforament i horaris als bars i restaurants. Amb tot, el batle de Manacor, Miquel Oliver aprofità per celebrar la notícia amb cautela “vull traslladar l’enhorabona a tots els manacorins i manacorines per aquestes bones dades, però hem de dir també que no hem de caure en l’eufòria i fer un clam a la responsabilitat per poder passar de la millor manera possible i no arribar a un segon confinament, que seria un autèntic drama”.

Així i tot, el que si es mantindrà vigent serà el toc de queda que començarà com a la resta de Mallorca, a les 00.00 hores fins a les 06.00. Pel que fa als bars i restaurants, encara no es permetrà l’ús de les barres, només es podran reunir fins a sis persones per taula i els clients hauran de sortir dels locals abans del començament del nou toc de queda.

Per altra banda, el 24 de novembre la Conselleria de Salut i Consum recomanava als ciutadans i ciutadanes de sa Pobla, Santanyí i Andratx que “extremin les mesures de seguretat contra la COVID-19 atès l’augment de la incidència que s’ha registrat en aquests municipis durant la darrera setmana”. Pareix a ser que a altres municipis de l’illa les dades han empitjorat significativament per la qual cosa la Conselleria demana que la població mantengui les mesures de seguretat en tot moment.

Dades actualitzades de la Covid- 19 a les Illes Balears
A dia 25 de novembre i segons ha notificat el Servei balear d’Epidemiologia hi ha 192 nous positius a les Illes Balears i una persona ha mort a causa de la Covid-19. En total els casos notificats a les Illes Balears han augmentat fins a 23.550 i 403 persones han mort des de l’inici de la pandèmia. La taxa de positivitat de les Illes Balears és del 3,53%. Pel que fa a les Illes, a Mallorca hi ha 106 nous positius (42 en UCI), a Eivissa 21 mentre que a Menorca hi ha 11 nous positius.

En el cas de les residències de majors, hi ha 67 usuaris i 69 profes- sionals positius amb SARS-CoV-2 i un total de 61 residents estan hospitalitzats. Els morts per la Covid-19 en centres residencials es mantenen en 192 des de l’inici de la pandèmia. Finalment entre els professionals sanitaris hi ha 91 casos amb contagi actiu i 196 en vigilància.

Back To Top
Search