skip to Main Content

“Després de dinar a foravila ens posàvem a escriure una lletra i la fèiem de dalt a baix”

Roger i Joan Adrià Pistola són els dos germans manacorins que lideren el grup de punk naïf Mo Beim. Parlam amb ells sobre el seu segon disc “!!”que han produït ells mateixos i que treuen després de sis anys de silenci.

Torna Mo Beim. Què duis de nou?
Joan Adrià Pistola: El disc és bastant semblant al primer però el procés ha estat diferent. El primer va ser molt dit i fet, en onze dies ho tenguérem enllestit i aquest pic hem estat més temps amb les mescles.
Roger Pistola: Sí. Aquesta vegada l’he mesclat jo i també n’he hagut d’aprendre pel camí. Crec que és un disc curt i que s’ha de poder sentir tot d’una tirada.

Teniu cap canvi en el grup?
RP: Tot continua igual. Els dos germans Pistola i dos dels germans Gómez.

Com així triau les exclamacions per donar nom als vostres dos discs?
RP: Ostres, doncs no ho sé! Crec que va ser idea meva però no sé el perquè ho vàrem triar. És una imatge impactant i senzilla.
JAP: Sí, és una cosa punky, com el disc. En el primer era una i aquest havien de ser dues.

Les primeres lletres eren més personals i ara us heu llançat molt més a la crítica social: almorrananadal. oh rei meu, si pogués et votaria, puré de guiri…
RP: Sí, en aquest ens hem esplaiat amb temes més externs i hi ha unes quantes cançons més crítiques.

Una cosa que si que us defineix tant en aquest disc com en l’anterior és xerrar de Manacor, no?
JAP: Sí, totalment. Per exemple El mejor de Manacor, que fa referència a en Pericàs i al Mingo…
RP: Sí, també hi ha S’homo quantra es cavall i en l’anterior disc també hi havia la cancó El·locatoca que repassava diversos llocs de Manacor.

Com és el procés creatiu? Escriviu, i componeu els dos?
RP: Les lletres les fem entre els dos. Després de dinar a foravila ens posàvem a escriure una lletra i la fèiem de dalt a baix. La música depèn. En aquest disc en Joan ha fet moltes més coses perquè molt sovint m’enviava notes de veu amb una melodia.
JAP: Sí, les lletres les fem totalment a mitges però jo no sé tocar i compondre és més complicat per jo però per aquest disc he pensat riffs que li cantava a en Roger per poder-los treure. Les bateries les fem programades amb l’ordinador però un dia va venir en Daniel a gravar-les totes.
RP: Sí, també va venir amb en Jorra i va muntar qualque cosa però les peces estaven gairebé totes fetes i tancades. Vam fer una sessió maratoniana de tot un dia-

Teniu concerts a la vista?
JAP: En teníem un tancat però s’ha suspès i un altre que sí que es fa però en aquest format d’ara, amb tothom assegut a la taula i amb Mo Beim aquest format no té gaire sentit.

On es pot escoltar?
RP: De moment no n’hem fet còpies físiques però es pot escoltar digitalment a totes les plataformes habituals: Spotify, Itunes, Amazon, Youtube… Per tot.

Back To Top
×Close search
Search