Skip to content

El CEIP Sa Torre presenta la dimònia Apol·lònia i la seva nova colla de dimonis

L’associació de Famílies (AFA) del CEIP Sa Torre va celebrar dissabte una torrada popular, amb ball de bot enllaunat, contacontes i la presentació de la colla de dimonis al pati de l’IES Manacor. La novetat d’enguany ha estat la renovació de la colla de dimonis, que enguany es presentà amb una nova component: la dimònia Apol·lònia.
Des de l’AFA, expliquen que la comissió de Sant Antoni, encarregada d’organitzar l’esdeveniment, va votar per unanimitat la creació d’aquesta nova figura com una manerad’homenatjar les dones.
D’altra banda, expliquen que la nova incorporació era una sorpresa pels nins i nines de l’escola i així, el conte de la Dimònia Apol·lònia, serví de presentació de la nova figura.
La careta de la dimònia Apol·lònia l’ha feta Joana Busquets, una altra de les mares que formen part de la comissió de Sant Antoni de l’AFA del CEIP Sa Torre.
Escrit i contat per Maria Antònia Veny, una de les mares que forma part de l’AFA, el conte parla de la història d’una dimoniona rebutjada des de ben petita pels seus companys dimonis.
N’Apol·lònia se’n va a viure tota sola i passat un temps, una parella de pares que no pot tenir infants, la troben i li demanen si vol que l’acullin. I així passen els anys i quan la dimònia es fa gran se’n tem de què el que ella vol ser és dimònia i ballar i fer por, com fan els dimonis, allà on sigui. Així, els seus pares, l’animaren a fer-ho: “tu has de ser el que vulguis ser” encara que hi hagi gent que et digui que no pots fer-ho. I la dimoniona aconsegueix tot el que vol i balla i ho fa molt bé. D’aquesta manera, n’Apol·ònia serveix d’exemple a moltes altres dimònies “orgulloses de ser dones”.
La presidenta de l’AFA, Joana Gelabert, explica que fa dos anys que se celebra aquesta festa i que té diverses raons de ser: d’una banda, es fa per unificar i fomentar la convivència de les famílies i de la comunitat educativa i de l’altra, fer doblers per dur a terme d’altres activitats per les nines i nins de l’escola.
Així mateix, des de l’AFA argumenten que tant la figura de n’Apol·lònia com el contacontes poden ser un bon mitjà per treballar l’educació en valors com la igualtat, la tolerància i la diversitat.

Back To Top
Search