skip to Main Content

“El llibre dels vuit senyals” al Dilluns de l’Obra

Dilluns que ve, dia 18 de febrer, a les 20.00 h, el Doctor en Dret per la Universitat Pompeu Fabra, Pere Ripoll Sastre, oferirà la conferència “El Llibre de Vuit Senyals: una reflexió al segle XV sobre els orígens de la Generalitat de Catalunya”. Hi explicarà com a la darreria del segle XVI un inventari de l’arxiu de la Generalitat registrava el ‘Llibre de Vuit Senyals’, un manuscrit que permet d’observar la legislació considerada com la fundadora de la Generalitat de Catalunya, com també la normativa que tranformaria la fiscalitat pública al Principat de Catalunya i al Regne de Mallorca.

La xerrada s’integra dins la programació dels Dilluns de l’Obra i tendrà lloc al bar Xarop, situat a la Plaça de Ramon Llull, 18, de Manacor.

En Pere Ripoll Sastre és Doctor en Dret per la Universitat Pompeu Fabra. Fa part de diferents grups de recerca del 2014 ençà, dels quals destaca el grup de recerca consolidat de la Generalitat de Catalunya “Seminari interuniversitari d’història del dret català Josep Maria Font i Rius”. Ha estat investigador visitant a la Universitat del Quebec a Montreal i a la Universitat d’Oxford.

OCB-Manacor

Back To Top
Search