skip to Main Content

El matí de Beneïdes: una tradició que aplega milers de persones

Una de les tradicions més marcades de la festivitat de Sant Antoni són les tradicionals Beneïdes i enguany no ha pogut ser manco. Tot i les amenaces de pluja, el temps ha donat treva i milers de manacorins i manacorines han gaudit de la festa matinera.
Animals de tota casta, carrosses, carros, carretons, comparses i gent vestida amb les tradicionals vestimentes de la pagesia mallorquina han fet desfilar per la plaça de Ramon Llull, l’avinguda de Baix des Cós i per l’avinguda Portugal tota mena d’estampes santantonianes.
. La galera del Patronat de Sant Antoni fou l’encarregada d’obrir el pas a la desfilada, juntament amb la Banda Municipal de Música, que ha donat el toc musical a un esdeveniment que han presentat Montse Amer i Arnau Martí.
Muntures, cans, moixos, conills, carros engalanats amb mata i flors de paper, gent vestida a l’ample, grups d’amics, associacions de pares i mares, veïnats i veïnades i entitats, que han fet desfilar les carrosses. Unes carrosses que han estat treballant durant mesos per tal de poder mostrar avui en la diada de Sant Antoni i sobre les quals els presentadors anaven detallant les característiques mentre passaven davant de l’escenari.
Antoni Amorós, el rector de la parròquia dels Dolors, fou l’encarregat de donar la benedicció als animalons que passaven i just a la seva vora, la comitiva d’autoritats, que ja en la segona volta, s’encarregaren de donar els premis als guanyadors dels diversos concursos.
Per ventura les Beneïdes es viuen amb un poc de son acumulada. Per ventura n’hi ha que no hi arribaren… Però això és una de les parts de viure la festa de Sant Antoni amb tota la intensitat que requereix.

Primers premis de les Beneïdes 2019: 

1er premi carrosses: El Molí dels gambosins

1er premi carros i carruatges: Marató de Can Roseta

1er premi cavalls: Canada Beach

Millor vestimenta segle XVIII: Tomeu Llodrà i Aina Castro

Millor vestimenta segle XIX:Mateu Perelló i Bàrbara Llinàs

Millor vestimenta infantil: Jaume Gomis i Joana Maria Rigo

Millor eina antiga: Capolador de Figues

Back To Top
Search