Skip to content

El Premi Ciutat de Manacor 2018 “Negrata de merda” aclamat per la crítica després de la seva estrena

“Negrata de merda”, la peça de la dramaturga Denise Duncan que va guanyar el premi de Teatre Ciutat de Manacor Jaume Vidal i Alcover 2018 i publicada a l’editorial Món Llibres, es va estrenar fa només uns dies al teatre Tantarantana de Barcelona i tot augura grans èxits a l’espectacle. Amb poc més d’una setmana sobre els escenaris, la producció de la companyia La Pulpe Teatro ja ha rebut grans crítiques a diversos mitjans com Time Out o Teatre Barcelona entre d’altres.
L’obra, dirigida per la mateixa autora, és una producció que cerca la proximitat amb l’espectador i que posa el públic sobre l’escenari i que explica la història d’en Nick, el fill adoptiu de l’Andrea i en Pol, que té 5 anys i que un dia arriba afectat de l’escola perquè una companya li ha dit “negrata de merda”. Els pares d’en Nick intenten convèncer els pares d’aquesta nina, l’Anna, perquè demani disculpes per l’insult racista però lluny d’aclarir-ho, comença una lluita. Qui té raó quan no hi ha hagut cap testimoni que pugui corroborar-ho? Unes disculpes són suficients?
Un dels actors d’aquesta peça és el manacorí Salvador Miralles que juntament amb Dani Arrébola, Catalina Calvo, Anna Ferran i Mar Pawolwsk, conformen el repertori actoral de l’obra. “El conflicte va creixent fins a límits insospitables i va traspuant el racisme incorporat en tots els personatges i et fa qüestionar el nostre comportament com a societat envers la humanitat” explica Miralles.
Lluny de quedar-se en una reflexió superficial, “Negrata de merda” indaga no només sobre el racisme sinó també sobre el masclisme, el classisme, la violència estructural, la responsabilitat dels mitjans de comunicació, la violència i tota una sèrie d’actes humans i contradictoris.
Fins dia 16 de juny estaran al Tantarantana i just després comencen una gira per diversos indrets entre els quals, segurament, s’hi trobi Mallorca. Tot i que encara no està tancat, molt probablement també es podrà veure a la Fira de Teatre de Manacor. L’obra també es traduirà al castellà perquè ja han sorgit teatres interessats a la península.

Back To Top
Search