skip to Main Content

El PSOE aguanta la pujada del PP i torna guanyar les eleccions espanyoles a Manacor

Amb una participació que amb prou feines ha superat el 50 per cent, i amb el 91,46% dels vots escrutats, el PSOE hauria tornat guanyar les eleccions espanyoles a Manacor, amb un 22,87∞. Els socialistes haurien patit una lleugeríssima davallada d’un punt que els hauria estat suficient per aguantar l’envestida del PP, que puja gairebé sis punts en el percentatge de vot respecte de les eleccions de l’abril, amb un 21,68. Els populars s’haurien beneficiat de la trompada de Ciutadans, que passa d’un 14,72% de vots a un 5,93.

L’altre gran triomfador d’aquest vespre electoral manacorí és Vox. El partit d’extrema dreta passa d’un 10,18 per cent a l’abril a un 16,62 avui.

Unides Podem també millora resultats, per bé que més discretament, i passa d’un 17,67 a un 18,44. Aquest resultat, però, no li permet mantenir la segona posició, que ara ha estat per al PP.

MÉS-Esquerra ha baixat gairebé un punt respecte de les eleccions de l’abril i no s’ha pogut beneficiar ni de la suma d’Esquerra Republicana ni tampoc de la no compareixença del PI en aquestes eleccions, i obté un 9,32 % dels vots.

Cal destacar també que el Más País d’Iñigo Errejón s’estrena amb un 1,95% dels vots, seguit de PACMA, que es manté pràcticament igual amb un 1,11% dels vots.

Si comparam aquest resultats amb els obtinguts pels partits a les Balears, PSOE i PP obtenen pitjors a Manacor que al conjunt de les Illes. Mentre que els resultats d’Unides Podem i Vox són molt similars. Els resultats més diferenciats són els de MÉS-Esquerra, que treu cinc punts més a Manacor que a la resta de les illes.

Back To Top
Search