skip to Main Content

“El que intentam és recuperar el carnaval, creant més ambients i allargant la festa”

Artur Aguiló (Manacor, 1995) és el regidor de Festes, Gent Gran i Esports de l’Ajuntament de Manacor. Parlam amb ell sobre la proposta institucional pel carnaval 2020.

Què heu planificat per les fresses d’enguany?
Per la rueta, s’ha seguit l’estil de sempre, amb activitats en diferents espais. Som partidaris que el fet tradicional sol agradar. L’única modificació que s’ha fet ha estat avançar-la una hora a petició de les associacions de mares i pares. El dia de la rua si que hi ha una novetat i és que hi haurà tres ambients diferents. El primer és la Gran Festa Familiar que comença a les 17 h, a Sa Bassa i també tendrà animació. Una hora més tard, al Palau, començarà la Gran Festa Juvenil, destinada a gent d’entre 12 i 16 anys. Volem apostar per fer festes per persones d’aquesta franja d’edat perquè moltes vegades no saben ben bé si han d’anar a la festa dels grans o dels petits… A partir de les 18.30 h hi ha una concentració de fresses a la plaça Ramon Llull i es farà una cercavila que recorrerà totes les places allà on hi hagi ambient. Acabarem amb la Gran Festa de Carnaval a les 19.30 h fins a les 2 de la matinada. Com sempre hi haurà paradetes amb menjar perquè són un reclam tant per les associacions com per la gent.

S’intenta recuperar la festa al carrer enfront de les festes de bar?
Crec que cada bar pot fer la seva festa i la seva temàtica. Per ventura és una competència però no hi podem fer res. Potser és cert que hi ha una manca de participació per carnaval però aquest no és l’únic factor. També hi ha gent que va a altres pobles o fa festes privades… El que intentam és recuperar el carnaval, creant més ambients i allargant la festa.

Creus que definir una temàtica pot reduir l’originalitat i l’esperit crític?
Jo crec que sí. Hem pensat que estava bé tornar a posar una temàtica perquè precisament el món de fantasia abraça moltíssims elements i moltes edats. Hi ha un ventall molt gran de possibilitats i crec que la part crítica també hi pot ser. De fet crec que és divertit que n’hi pugui haver.

I a la zona costanera i Son Macià?
A Porto Cristo hi ha un taller de maquillatge i la rua, dia 23. A S’Illot hi haurà un acte per als més petits, dia 21 i una festa familiar el dia 23, que es farà al centre cívic. A Son Macià el vespre de dia 21 hi haurà un concurs de fresses i de glosa escrita i una ximbombada, així com s’ha fet els darrers anys. –

També s’està recuperant l’enterro de la sardina, no?
Sí, es farà el dia 25 a Manacor i Porto Cristo. Fa uns anys ho va impulsar l’Amo en Toni Duro i ara les associacions ho estan recuperant. Un altre element que s’ha recuperat és el de la Jaia Corema, que sortirà per primera vegada el mateix vespre de l’Enterro i després tots els dissabtes de quaresma. Es compta amb la col·laboració de l’Esplai de Crist Rei, que prepararà uns jocs i el guanyador és l’encarregat de llevar la cama a la Jaia.

Back To Top
Search