skip to Main Content

Els manacorins Andreu Riera i Jorra i Gomorra, entre els guardonats dels Premis Enderrock 2019

La gala de la segona edició dels Premis Enderrock de la Música Balear es va celebrar la setmana passada al teatre Xesc Forteza de Palma i va comptar amb l’entrega de 16 guardons i diverses actuacions musicals. El grup Jorra i Gomorra va rebre el Premi al millor disc revelació i Andreu Riera el de millor disc de clàssica.

Fotos: Enderrock/ Xavier Mercadé

Els II Premis de la Música Balear, organitzats pel grup Enderrock, es van celebrar el passat 28 de novembre al Teatre Xesc Forteza de Palma i varen repartir un total de 16 guardons.
Els premis es divideixen en la categoria de crítica i votació popular i Manacor tengué representació en ambdues. Pel que fa a la votació popular, el pianista Andreu Riera, va aconseguir el premi a millor disc de música clàssica, pel seu treball Ficció:J.Prohens. Així mateix, el grup manacorí, Jorra i Gomorra, format per Jorra Santiago, Daniel Gómez, Carlos Gómez i Biel Riera, va endur-se el premi a millor disc revelació de l’any per A Manacor.
Els assistents a l’esdeveniment varen poder gaudir d’un vespre musical amb les actuacions de molts artistes com Marta Elka i Toni Pastor, Formentera Badminton Fan Club o els mateixos Jorra i Gomorra, que varen presentar una cançó del seu nou disc.
Els Premis de la Música Balear s’engegaren l’any passat amb l’objectiu de reconèixer i donar visibilitat a la música illenca. La primera edició d’aquest certamen ja va reconèixer també un altre manacorí, quan Joan Bibiloni va rebre el premi a la trajectòria. Tot seguit, el llistat de tots els artistes premiats.

Premis Enderrock 2019 de la Música Balear per votació popular:
Millor artista: OR
Millor artista revelació: Cabot
Millor directe: Anegats
Millor cançó: “Llengües”, de Cabot
Millor disc de pop-rock: Ànima niu, d’Anegats
Millor disc de músiques urbanes / hip-hop: Poemes per no tornar, de Valtonyc
Millor disc de cançó d’autor: Infinit emocionari, de Marga Rotger
Millor disc de folk: Sonen les campanes!, de Posidònia
Millor disc de jazz: Wabi-Sabi, de Pere Bujosa Trio
Millor disc de clàssica: Ficció: J. Prohens, d’Andreu Riera
Millor disc en llengua no catalana: Lost Boys, de The Black Cats

Premis Enderrock 2019 de la Música Balear per la crítica:
Premi Enderrock d’Honor: Uc
Premi a la Trajectòria: Antoni Parera Fons
Premi Especial del Jurat: Jansky
Millor disc de l’any: Elektra, de Joan Miquel Oliver
Millor disc revelació: A Manacor, de Jorra i Gomorra

Andreu Riera: “T’anima a continuar amb la feina que fas i veus que té una resposta entre la gent”

El pianista manacorí, Andreu Riera, ha rebut el guardó de millor disc de clàssica per votació popular per Ficció: J. Prohens i explica que aquest premi significa una doble felicitat. “D’una banda t’anima a continuar amb la feina que fas i veus que té una resposta entre la gent que l’ha escoltat” explica Riera mentre afegeix que “també és important perquè es tracta de la música d’un autor contemporani viu” fet que no és gaire comú en la música clàssica. A més, Riera afirma que “a vegades la clàssica té el tabú de què és difícil d’entendre perquè és més complexa, ja que són obres més llargues i una mica més denses” diu Riera, que es mostra content pel reconeixement i creu que la música clàssica no es pot comparar amb altres estils com el pop o el rock “molt més populars i omplen grans estadis”.
El compositor de la música del disc és el felanitxer Josep Prohens. Tal com explica Riera, es tracta d’un monogràfic que recorr tota la seva composició pianística “des de les primeres obres dels anys 90 fins a enguany”.

Jorra Santiago: “És una manera de fer el grup una mica més visible”

El músic manacorí i líder de la banda Jorra i Gomorra es mostra content i agraït pel premi rebut pel seu treball A Manacor. De fet, considera que “és una manera de fer el grup una mica més visible”. Santiago explica també que quan va començar amb aquest projecte no va pensar mai que els donarien un premi. “Ens passen massa coses bones pel modest que és el projecte” afirma l’artista. En aquest sentit, Santiago explica que amb aquest disc una de les experiències més bones ha estat poder entrar dins del programa “Artistas en ruta” que “ens ha donat l’oportunitat de viatjar i tocar arreu de la geografia espanyola”.
En el seu parlament durant l’entrega del premi, Santiago va fer menció a la llibertat d’expressió, afirmant que cal fer front comú: “Realment em preocupa, hem de pensar que tenim una persona exiliada per haver escrit una cançó i és necessari fer front a la maquinària repressiva d’aquest Estat” diu el músic.
D’altra banda, el músic ens explica qued Jorra i Gomorra traurà nou disc cap a finals de gener de 2020. De fet, durant la gala varen presentar una de les noves cançons incloses en aquest nou treball que es dirà Vellut i Purpurina i es presentarà en format digital i en vinil.

Back To Top
Search