skip to Main Content

Els ponis de Biel Bordoy no poden anar a fira

El popular criador i cavallista manacorí, vetat per l’Ajuntament, no va poder dur els animals per passejar infants a Son Macià. El delegat de Fires, Carles Grimalt, argumenta que és un criteri de l’equip de govern, que no permetrà “l’explotació dels animals per divertiment dels humans”

La situació dels ponis de Biel Bordoy posa damunt la taula on és el límit de l’aprofitament o l’ús dels animals en benefici o diversió dels humans.

El popular cavallista manacorí fa un any que ha posat una guarda de ponis, ara en té set, que du per les fires i altres esdeveniments de Mallorca perquè els infants hi puguin colcar. Bordoy, però, va voler dur els animals també a la fira de Son Macià. “No, no volem ponis”, diu que li digué el delegat de Fires Carles Grimalt. Bordoy no entén com és que no volen ponis, “si és una fira ramadera. A més, vaig a moltes fires que no són ramaderes, per fer fira i per fer festa, i perquè els al·lots també hi colquen”.

Bordoy afirma que li digueren que “ho trobaven maltracte animal”. I segueix: “Els vaig demanar que em diguessin per escrit que no volien ponis i que em diguessin si hi ha una llei que ho prohibeix, perquè si no hi ha una llei que ho prohibesqui, no estan aplicant una democràcia, sinó una dictadura, i jo pag els meus imposts i ho tenc tot al corrent”. En aquest any que fa que té el negoci dels ponis, “aquesta ha estat la primera vegada que m’han dit que no puc anar a una banda. A altres pobles, per exemple, m’han dit que només duen animals a les fires ramaderes, i cap problema, però que a una fira ramadera et diguin que no hi pots dur animals, vol dir que no és ramadera”.

El cavallista manacorí diu que “molts d’altres ajuntaments m’obrin les portes, i em diuen que hi vagi, perquè els al·lots hi passen molt de gust. A més, els ponis estan en molt bon estat i molt ben cuidats”. Bordoy acaba dient que qüestionar això t’ho podria fer qüestionar tot: “No és maltracte animal tenir un ca dins un pis de noranta metres quadrats? No dic que ho sigui, però és per fer una comparació. No faríem ni carreres de cavalls…”

Bordoy acaba afirmant que no ha obtengut resposta per escrit, i que fa comptes demanar una reunió amb el batle per aclarir el seu cas.

“No és maltracte animal”
El delegat de Fires, Carles Grimalt, diu que “no és maltracte animal” que qualcú pugui dur els seus animals per llogar a una fira. I també aclareix que això “no és una decisió meva, sinó de tot l’equip de govern. No volem emprar animals a les nostres fires ni als nostres actes. No volem que els animals hagin de sofrir pel divertiment dels humans”, diu el delegat, mentre matisa que “evidentment, si són animals d’exposició a una fira sí, però no per fer un negoci perquè nosaltres ens hi divertim”. Grimalt insisteix que “aquesta és la nostra decisió i el nostre acord i intentarem que això sigui així durant aquests quatre anys de mandat.”

Back To Top
Search