skip to Main Content

“Ens queda molt poc per derrotar el virus definitivament”

El delegat de Festes, Artur Aguiló, va ser l’encarregat d’encetar l’acte del pregó desitjant unes bones festes i demanant responsabilitat a l’hora de complir amb les normes sanitàries. Qui va ser pregoner de les Festes del Carme l’any passat, l’integrant de la Confraria de Pescadors de Porto Cristo, Toni Mascaró, ha estat l’encarregat de presentar el pregoner d’enguany, de qui ha destacat la seva vinculació al món de la pesca submarina i els escacs.

Bernardo García de la Villa, cap de Servei de Cardiologia de l’Hospital de Manacor, era el pregoner d’enguany. El doctor, nascut a Salamanca l’any 1967 i criat a Valladolid, va explicar com va arribar a Mallorca a final dels anys 90 per fer feina a l’Hospital de Manacor. “Un no tria on neix, però sí que pot triar on viure i quin és el lloc adequat per fer arrels”, va dir. García de la Villa va fer una repassada per la seva història personal i el lligam que té des de fa 20 anys amb Porto Cristo i la seva gent. Així, els assistents pogueren sentir el “testimoni sincer d’un que es considera porteny d’adopció, que s’ha sentit estimat i acollit per la seva gent des del primer moment i que ja considera aquesta terra com la seva”.

García de la Villa explicà per què decidí el 2001 instal·lar-se a la localitat costanera: “Porto Cristo no és una platja més d’aquestes que s’omple de turistes a l’estiu, Porto Cristo és un lloc carregat d’història”. “En aquest sentit, em sent afortunat i puc afirmar que el major tresor de Porto Cristo és la seva gent, portenys i manacorins, entre les quals em vaig sentir acollit des del primer moment”, va afegir. El doctor també ha fet referència a la Covid-19, malaltia que ell mateix va patir al principi de la pandèmia. “Ens queda molt poc temps per derrotar el virus de forma definitiva; un parell de mesos més i el volum de població vacunada serà tal que el coronavirus no tindrà a qui infectar”, digué.

Així mateix, va animar la gent a seguir amb les mesures d’higiene i de distanciament, especialment als joves que encara no tenen la pauta de vacunació completa. Finalment, el pregoner ha convidat a gaudir amb alegria les Festes del Carme. “Portenys i portenyes, amics i amigues, que comenci la festa!”.
El seguí per tancar el delegat de Zona Costanera, Sebastià Nadal, que “Porto Cristo són les persones que l’habiten, però també les persones que l’estimen i el valoren com a poble”.

Back To Top
Search