Skip to content

Esperança Martí lidera la delegació del Club Scrabble Manacor al Mundial i acaba en sisena posició

El Club Scrabble Manacor acudí amb set jugadors al Mundial de Scrabble en Català que s’ha disputat aquest cap de setmana a Molins de Rei, organitzat pel club local Mots i Més a Molins i per l’AJUSC (Associació de Jugadors de Scrabble en Català). Després de l’aturada forçada per la pandèmia de la Covid-19, l’AJUSC organitzava la novena edició del mundial. L’anterior, fa quatre anys ja, s’havia disputat a Manacor.

Un total de 45 jugadors procedents sobretot del Principat, Mallorca i Eivissa han pres part al campionat.

Les absències de campions com Joan Ramon Manchado, Miquel Sesé i Marc Vigo feien que aquesta novena edició fos de les més obertes que es poden recordar. Partia així com a gran favorit Carles Cassanyes, vigent campió, i que a la fi pogué revalidar la corona obtinguda fa quatre anys a Manacor.
Entre els representants manacorins partia ben situat en els pronòstics Antoni Riera, amb el millor rànquing de tots els participants. Tanmateix, la seva derrota inicial davant Carles Llull ja feia preveure un campionat irregular per al manacorí. En canvi, ben aviat prengué forma l’excel·lent participació d’Esperança Martí. L’actual líder de la ManaCup (la lliga regular del Club Scrabble Manacor) mostrava el seu gran estat de forma ja a la tanda matinal. Després de dues primeres rondes còmodes davant Francesc Gelabert i Felipe Calvo, Esperança Martí visqué la seva primera prova de foc davant el romanès de Cerdanyola Octavian Mocanu, un dels jugadors més sòlids del circuit i dotze classificat en el rànquing del Barruf. El resultat, incontestable: 536 punts per a Martí, 334 per a Mocanu, guanyador d’un Ciutat de Manacor, fa alguns anys.

Amb tres victòries al sac, l’horabaixa es presentava duríssim per a la jugadora manacorina. Precisament davant la companya de club Aina Garcia, Esperança Martí protagonitzava una altra panera considerable amb 200 punts d’avantatge, que la situaven en el quadre d’honor.

Amb aquestes xifres en un moment o l’altre Esperança Martí hauria de trobar-se amb el vigent campió. El sabadellenc Carles Cassanyes també vinclà el genoll per prop de 150 punts. La jugadora manacorina havia jugat cinc rondes sense baixar dels 450 i ja era líder en solitari del campionat. Molt més ajustat seria el resultat de la sisena davant el local Albert Rodríguez.

La jornada de dissabte acabà amb Esperança Martí líder i la portolana Maria Moll, també jugadora del Club Scrabble Manacor, en segona posició.
La jornada de diumenge, duríssima, amb quatre partides matinals, va ser mala de travessar per a la delegació manacorina. Esperança Martí perdia en setena ronda pels punts del faristol final davant el molinenc Adrià Maynès, tot i que es pogué refer del revés a la vuitena davant Xavier Albons. Tot i la derrota davant el pioner escrablaire Lluís de Yzaguirre en penúltima ronda, Esperança Martí arribà a la ronda final, que disputà davant Albert Rodríguez amb opcions d’endur-se el campionat. A la fi, derrota i sisena posició més que meritòria.

Aina Garcia també pessigà un diploma olímpic i acabà vuitena, un lloc més amunt que Antoni Riera, novè. Desè va ser el palmesà Carles Llull, també jugador del CSM. En quinzena posició acabà Lina Riera, i dessetena fou Maria Moll. Antoni Llull, setè jugador de l’expedició del Club Scrabble Manacor, va ser trenta-setè.

Back To Top
Search