skip to Main Content

Joan Ros guanya la cursa de l’home contra el cavall

500 persones presenciaren el duel entre l’atleta Joan Ros i el cavall Ritz du Bocage menat per Jaume Fluxà, un enfrontament esperat i que es decidí en menys d’un minut.

A pocs metres per arribar a la meta, Ros no va poder aguantar la mitja rialla de qui veu com s’acosta la victòria. Amb 55,56”, l’atleta manacorí posava punt final a mesos d’incertesa davant una pregunta que feia temps rondava entre els vilans de Manacor: qui guanyarà, l’home o el cavall?

Doncs aquesta vegada ha estat l’home i no és el primer en la història d’aquesta competició de marca manacorina. Joan Ros s’afegeix a altres guanyadors com Guillem Barceló i Francisco Gomariz aconseguint ser el primer a batre el cavall al segle XXI.

De l’altra banda, el cavall Ritz du Bocage va seguir de ben a prop les passes de Ros arribant a la meta als 56,65”. L’embranzida als darrers metres del cavall i del seu menador, Jaume Fluxà, i la intensitat de Ros feien la impressió que el trofeu podia caure a un o l’altre costat. Així i tot, Ros va saber mantenir la tensió per tal de fer els seus 400 metres en menys d’un minut, una marca a l’abast de ben pocs.

L’expectació al poble de Manacor era màxima i fins a 500 persones gaudiren de la cursa tot i les mesures de seguretat i distanciament. El duel, de fet, va haver d’ajornar-se el passat mes d’abril per mor del confinament i les ganes de veure aquesta competició va fer que s’exhaurissin les entrades en pocs dies.

Finalment, el batle de Manacor, Miquel Oliver i el Conseller de Turisme, Andreu Serra, lliuraren els premis a Fluxà i Ros, respectivament. Des de l’organització tenen clar que no serà el darrer però encara és prest per saber quan tendrem notícies noves així que per ara ens quedam amb la victòria de l’home i amb la certesa que Manacor sap fer poble de moltes maneres.

Back To Top
Search