skip to Main Content

El cimbori i la Mare de Déu dels Dolors

Dia 15 de setembre se celebra la festivitat de la Mare de Déu dels Dolors, titular de la parròquia més antiga de Manacor, dedicada a inicialment a Sta. Maria la Major o de les Neus. Canvià de titularitat amb la reedificació de l’actual temple neogòtic, no obstant ja abans d’aqueixa nova edificació hi havia presència de la devoció a la Mare de Déu dels Dolors, talment com es pot veure en la pintura de Miquel Pont i Cantallops (1678-1755) que roman a la sagristia i en el conjunt – de llavors ençà reconvertit en pas de Setmana Santa, i estotjada la resta de l’any – de la Pietat que data de mitjans s. XIX.
Per insistir en la nova devoció, es feren noves intervencions que s’hi referissin, com ara la construcció del retaule de l’altar major, amb una gran imatge amb la Mare de Déu dels Dolors feta per Miquel Vadell en la dècada dels 40 i quelcom realment poc conegut pel fet de ser poc accessible a la vista: em referesc a la llegenda que trobam en les vuit claus secundàries del magnífic cimbori octogonal (acabat el 1914).

Guia per llegir les fotos: Si anau resseguint les vuit claus secundàries de l’octògon, veureu que posen consecutivament ORA PRO NO-BIS VIR-GO DO-LENS, que significa “Pregau per nosaltres Verge dels Dolors”.

 

Back To Top
Search