Skip to content

La portenyitat no amolla

Hem volgut copsar l’opinió de gent portenya en la seva vivència del sentiment de poble i també del tracte que reben per part de l’Ajuntament. Aquestes són les preguntes que els hem formulat:
1. Consideres Porto Cristo un poble? Per què?
2. Anomena tres infraestructures que creus que li fan falta a Porto Cristo.
3. Creus que Porto Cristo rep un tracte diferent de Manacor quant a serveis municipals (neteja, manteniment, policia, atenció al públic…)?
4. Com a habitant de Porto Cristo, et sents incomprès o ignorat per l’Ajuntament de Manacor? Per què?
5. Coneixes la junta de districte? Saps qui en forma part? La consideres una entitat útil?
6. Porto Cristo hauria de ser un municipi independent? Per què?

Bàrbara Fornàs: “Hi fa falta una residència  de gent major pública”

1. Si. Té tots els serveis bàsics i esencials per fer-hi una vida tot l’any. A més a més, amb les activitats que s’organitzen es nota la gran afluència de participació del poble.

2. Una piscina municipal coberta
Algun local per als adolescents per l’hivern
Un parc de bombers
Una residència de gent major pública

3. Si. Per exemple quan crides a la policia tarden molt més en arribar al punt del conflicte

4. No del tot. No obstant això,  hi ha cops que es nota una diferència notable en certs àmbits, com per exemple és el cas de la il•luminació nadalenca.

5. Si. Fan una bona labor.

6. Jo crec que no, si bé és cert que Porto Cristo i altres pobles que pertanyen a la comarca de Manacor aporten una gran font d’ingressos i la distribució del pressupost no es correspon. És aquest punt que es podria millorar i fer-hi feina.

Xavier Vecina: “És massa petit per ser independent”

1. Consider que Porto Cristo és un poble perquè és un territori que té a la seva disposició tot el que necessita una zona per poder ser un poble: hospital, institut, escoles, biblioteca, zones de turisme, zones d’oci…
2. A Porto Cristo li fan falta un poliesportiu en condicions obert les 24 hores del dia, una òptica i un espai obert les 24h per poder passejar el ca.
3. No, crec que reben el mateix tracte.
4. No, no em sent ignorat per l’Ajuntament de Manacor
5. No la conec.
6. No, trob que és un poble massa petit i amb un nombre reduït d’habitants per poder ser independent.

Miquel Àngel Puigserver: “Fa falta un poliesportiu i un centre de salut les 24h tot l’any”

1. Si,crec que ja és hora que tenguem autonomia pròpia, i no dependre d’anar a 12 quilòmetres per fer qualsevol gestió.
2. Hi fa falta un poliesportiu com toca a l’any 2022, un servei mèdic les 24h tot l’any i el nostre propi ajuntament.
3. Sí, i és molt llarg de contar, però al Port tot és més deficitari, pens que només es pot solucionar amb uns representants que escoltin el poble, i ara no els tenim.
4. Sí, per molt que demanem coses importants, no posen solucions, tant en temes mèdics com en gestions com en coses com ara no tenir punt verd.
5. Crec que abans sí, vaig assistir a reunions i pens que es preocupaven, avui en dia no puc dir el mateix. Hauria de ser l’òrgan que solucionàs els nostres problemes. 6. Pens que sí, ja som molts d’habitants, podríem solucionar els nostres problemes de prop, sense haver de dependre de gent de fora poble.

Marta Sansó: “Porto Cristo està brut”

1. Sí, Porto Cristo és un poble i d’això en fa molts d’anys. Segurament ha tengut mancances però un poble sí que ho és.
2. Punt verd, un petit teatre,..
3. No puc comparar perquè no sé que fan a Manacor però a Porto Cristo està brut.
4. No.
5.  Sé que hi ha una junta però no se qui en forma part.
6. Sí. Per gestionar nosaltres mateixos els problemes i necessitats que tenim.

Pedro Estrany: “No poder anar personalment a xerrar amb el delegat és molt frustrant”

1. Sí. Crec que amb tots els habitants que ja som, tendríem molts d’avantatges en global, amb un ajuntament propi i poder gestionar tot el poble.
2. Una oficina on poguéssim arreglar i gestionar tota classe de papers sense sortir des Port. Un centre mèdic de 24 hores complet, amb la majoria de les especialitats. No com un hospital, però quasi. Un edifici polivalent que serveixi com a teatre, amb sales de reunió, sales per a joves on fer festes o reunions, alguna cosa cultural, etc.
3. Crec que sí. Falta atenció als habitants. No poder anar personalment a xerrar amb el delegat o amb la persona responsable és molt frustrant.
4. Sí, perquè un que viu al Port vol ser tractat com a porteny, no com un barri perifèric de Manacor. Estam a 12 quilòmetres, això ja no és un barri.
5. Sí, els conec. Ara mateix és un zero a l’esquerra per circumstàncies que no depenen d’ella. Pens que no ha interessat que funcioni.
6. Per jo sí. No és el mateix ser un tros de meló, que ser el meló sencer. Tot serien avantatges, tant per l’ajuntament propi, com per prendre decisions del poble. Les ajudes que rep un poble petit és tot per ell, no és el mateix que per una ciutat com Manacor que ho ha de repartir per tot el municipi. I segons qui governa anirà per una part o per l’altra. Per molt que diguin el contrari, és aixi. Estam cansats de veure-ho sempre igual.

Back To Top
Search