Skip to content

L’Ajuntament de Manacor destina fins a 380.000 euros per reactivar el teixit empresarial manacorí

El consistori manacorí posarà en marxa durant el mes de setembre un conjunt d’ajudes econòmiques adreçades a microempreses i professionals de Manacor

El batle de Manacor, Miquel Oliver, la regidora d’Urbanisme, Núria Hinojosa i el regidor d’Activitats, Carles Grimalt, han presentat una nova convocatòria d’ajuts valorada en 380.000 euros pròpia de l’Ajuntament i pionera en la història del municipi per tal de “mantenir l’activitat econòmica”, afirma Miquel Oliver. En paraules d’Hinojosa, l’objectiu és “pal·liar els perjudicis econòmics que han patit les petites empreses i els autònoms de Manacor”. En definitiva, es pretén normalitzar l’activitat econòmica aturada després de l’aprovació del Reial Decret 465/2020 de 17 de març i que obligava al tancament total o parcial dels establiments.

La subvenció consta de dues línies d’ajuts adreçades a les microempreses de Manacor. Concretament, aquelles empreses que es varen veure obligades a tancar durant l’estat d’alarma o que la seva facturació se’n va reduir fins a un 75%. En poden ser beneficiàries les empreses constituïdes per persones físiques o jurídiques, comunitats de béns i societats civils sempre que tinguin la seva seu al municipi de Manacor, menys de 10 treballadors i un volum de negoci no superior a 2 milions d’euros. Pel que fa als autònoms i empreses amb activitats de temporada, els primers havien d’estar donats d’alta abans de l’estat d’alarma i els segons han d’haver tingut activitat econòmica els tres darrers exercicis.

La primera línia d’ajuts compta amb una dotació de fins a 300.000 euros i cobreix diverses despeses com el lloguer, l’adquisició de mate- rial sanitari, assegurances, combustible, rènting de maquinària o de vehicles i també tributs municipals com l’impost sobre els béns immobles, sobre activitats econòmiques o la taxa de fems. Les empreses interessades podran presentar despeses que arribin fins al màxim de 1000 euros i que entrin dins el període comprès entre el 14 de març de 2020 -moment de la declaració de l’estat d’alarma- i el 21 de juliol de 2020 -un mes després de la seva finalització.

Per altra banda, la segona línia està dotada amb 80.000 euros i dóna l’oportunitat de demanar el reemborsament de despeses relacionades amb la taxa d’ocupació de la via pública o la compra de material per a realitzar aquesta ocupació. Com explica Carles Grimalt, dels 175 locals que han sol·licitat l’ocupació “56 van demanar una ampliació en temps de covid”. El període subvencionable compren entre el primer de gener del 2020 i el moment de la suspensió de la taxa d’ocupació de la via pública.

Les sol·licituds es podran presentar del 4 al 30 de setembre de 2020. Es recomana la presentació de sol·licituds a través de la seu electrònica però també es pot fer de forma presencial a la delegació de Comerç de l’Ajuntament. Per a qualsevol dubte es pot demanar més informació al correu desenvolupamentlocal@manacor.org.

Back To Top
Search