skip to Main Content

L’Ajuntament de Manacor sembra 103 arbres nous

El nucli de Manacor, Portocristo, s’Illot i s’Estany d’en Mas són les zones on se substituiran els arbres malalts i es reposaran les garangoles buides. A més, el Consistori anuncia un Pla de gestió de l’arbrat per enguany.

El regidor de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà, juntament amb el tècnic de Medi Ambient, Antoni Pasqual, han anunciat la sembra de fins a 103 arbres arreu del municipi amb l’objectiu de substituir els exemplars que es troben en un mal estat sanitari, tenen risc de caiguda o que poden provocar d’anys a la via pública. A més, se substituiran les garangoles que havien quedat buides el darrer any per les ventades o per la mort dels exemplars. En total es reposen amb 39 arbres nous adaptats a les singularitats de cada carrer, i de l’altra banda de 64 arbres que substitueixen els exemplars malalts. D’entre les espècies que majoritàriament se substituiran es troben la Pyrus calleriana, Lagestroemia indica, Morer bord, Tamarell, Koelreuteria paniculata i l’Arbre de l’amor.

Segons Llodrà, destaca «la importància de l’arbrat en l’espai públic urbà com a generador de millora de la qualitat de l’aire, ja que capta el CO2 i regula la temperatura», a més d’altres beneficis socials «molts dels carrers amb presència d’arbres esdevenen eixos socials» i beneficis econòmics, ja que «moltes de les zones amb arbres es revaloren i són més agradables perquè es desenvolupi l’activitat econòmica i social», ha explicat. Els principals carrers afectats per aquest canvi són el carrer Joan d’Àustria, carrer Quevedo, Santiago Rossinyol i Doctor Fleming a Manacor; els carrers Anfós i Sipions a s’Illot; i l’a- parcament de la platja de s’Estany d’en Mas. En aquest sentit i amb l’objectiu d’informar la població, cada vegada que se substitueixi un arbre es penjarà un cartell informatiu amb els detalls de l’operació.

Pla de gestió de l’arbrat

Per altra banda, Llodrà ha informat que enguany es redactarà un Pla de gestió de l’arbrat, que permetrà fer el diagnòstic de l’estat sanitari dels arbres del municipi i de la seva relació amb l’entorn on s’ubiquen. L’objectiu d’aquest Pla, que està previst en el contracte de jardineria municipal vigent, és el d’establir un protocol d’actuació individualitzat per a cada exemplar o carrer. D’aquesta manera, el document establirà els criteris de poda, rec, i definirà el protocol d’actuació davant situacions de risc sigui per motius naturals o meteorològics. «Serà una radiografia general de tot l’arbrat urbà del municipi i marcarà protocols d’actuació per a tenir un arbrat sa i de qualitat», ha assegurat el tècnic municipal de Medi Ambient, Antoni Pascual. Així mateix, el delegat de Medi Ambient ha puntualitzat que “el que també és prioritari per al departament és determinar si hi ha arbres en risc de caiguda”. A més, Llodrà ha anunciat que els departaments d’Urbanisme i Medi Ambient treballen per definir un protocol perquè l’obra pública impulsada des de l’Ajuntament segueixi uns criteris de “desenvolupament urbà i verd”, en paraules del delegat de Medi Ambient.


L’Associació de Caçadors de Manacor fa una batuda contra la processionària

Aquest cap de setmana s’han dut a terme actuacions per eliminar les bosses de la processionària del pi mitjançant el tir amb escopeta als carrers amb pins del municipi. Aquestes accions s’han fet amb la col·laboració de l’Associació de Caçadors de Manacor i amb la supervisió de la Policia Local. Amb aquesta tècnica es destrueixen les bosses i l’eruga es mor. Com que no es poden baixar del pi per enterrar-se, s’eliminen també les molèsties que pot provocar a les persones i als animals, causades pel contacte amb els pèls urticants.

Back To Top
Search