skip to Main Content

L’Ajuntament ordena les Zones de Prioritat Residencial coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible

El ple d’aquest mes, celebrat el dilluns passat, ha aprovat l’Ordenança Reguladora sobre l’ús de les vies ubicades en Zones de Prioritat Residencial (ZPR), una nova nomenclatura “en postiu” que substitueix el nom d’ACIRE (Àrea de Circulació Restringida). Es tracta d’una manera de regular aquestes zones amb prioritat per les persones que circulen a peu i poder establir sancions.
En les ZPR s’estableix que la prioritat de pas és sempre per als vianants i s’estableix un límit de velocitat de 20 km/h, amb “l’objectiu d’augmentar l’espai públic prioritari per a la mobilitat sostenible i segura, afavorint anar a peu o en bicicleta”.
Això vol dir que es peremetrà l’accés a vehicles amb finalitats comercials, s’establiran zones d’estacionament prioritari comercial i també punts de càrrega i descàrrega. Això sí, caldrà demanar una autorització prèvia amb la qual s’obtindrà un distintiu de color groc pel vehicle. Així mateix, els residents que tenguin garatges a la zona, podran sol·licitar també distintius per col·locar al vidre del cotxe, que en el seu cas serà de color verd. Aquests distintius marcaran la diferència pel que fa a l’estacionament ja que els vehicles amb distintiu groc només podran realitzar aturades i els que tenguin distintiu verd podran estacionar. Aquesta regulació entrarà en vigor l’1 de gener de 2021 i afectarà, de moment, a la zona del Convent, que durant l’anterior legislatura s’adaptà com a zona per a vianants. El regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà afirma que “no es descarta ampliar aquestes ZPR al centre de Manacor així com a altres nuclis”. De fet, fa referència a la primera línia de s’Illot i també a la plaça de Son Macià com a possibilitats.
Pel que fa al control i les sancions, que seran d’entre 100 i 500 euros, Llodrà explica que de moment només hi haurà senyalització “com fins al moment” però la idea és “automatitzar al màxim i instal·lar un lector de matrícules en un futur”.

Back To Top
Search