skip to Main Content

L’Ajuntament redueix, de nou, la taxa de fems

Un any més es beneficiarà la població que recicla amb una baixada del preu del 21%, a més, s’amplia la bonificació als habitatges de sol rústic.

L’Ajuntament de Manacor a través del delegat de Medi ambient, Sebastià Llodrà, la delegada d’Hisenda, Maria Antònia Truyols i el tècnic de Medi Ambient, Antoni Pasqual, ha presentat la nova tarifa reduïda de fems de fins a un 21% per aquells particulars, establiments i empreses de Manacor que reciclen. Enguany, és el segon que s’aplica aquesta reducció dels preus en la recollida i tractament de residus, però la novetat és que el cost baixa dels 176€ als 169€ en la tarifa ordinària, és a dir un 4% menys, i dels 138€ a 114€ per la tarifa reduïda, un 21% menys. Ara bé, l’objectiu és el mateix: recompensar a la població que recicla i que ajuda a reduir la contaminació en l’àmbit local i fer pagar més a aquells immobles que no separen els residus correctament.

Una altra novetat d’enguany és que els habitatges ubicats en sòl rústic es podran també beneficiar d’aquesta reducció. Segons ha explicat Llodrà “el 2021 tothom ja es pot acollir a la tarifa reduïda: habitatges, habitatges en rústic, comerços, restaurants, supermercats, establiments turístics…” Per altra banda, Truyols ha explicat que la taxa de fems paga la totalitat del servei, que actualment té un cost d’uns 2.321.678 euros per a cada any, i assegura que Manacor “ha fet els deures en tant que la Llei de residus marca que aquells ajuntaments que no reciclin bé a partir del juliol de 2021 se’ls aplicarà un cànon de residus”.Segons dades aportades per l’Ajuntament, el 2020 es varen registrar unes 4.500 adhesions a la tarifa reduïda, un 20% del total. L’objectiu d’enguany és arribar al 40% i, així com ha explicat Pasqual, s’esperen unes 4.500 noves adhesions més que permetrien arribar als voltants dels 10.000 sol·licitants.

Com acollir-se a la campanya

Si es té interès a adherir-se a la iniciativa, només s’ha d’entrar a la pàgina web de residusmanacor.cat i clicar la sol·licitud de la tarifa reduïda de residus ubicada a l’inici. Hi ha fins al 28 de febrer per fer-ho. Una vegada descarregat el formulari, s’ha d’emplenar indicant el tipus de petició (habitatge, habitatge porta a porta i el de locals, comerços, establiments, hotels i allotjaments) i acceptant el compromís de complir amb l’Ordenança de la recollida de residus, de donar el consentiment perquè el personal de l’Ajuntament pugui controlar una separació efectiva dels residus (orgànica, paper, vidre, envasos i rebuig) o declarar estar el corrent del pagament davant l’Ajuntament. A més, pel tipus de sol·licitud de l’habitatge, el consistori lliura una targeta ciutadana per poder obrir els contenidors de matèria orgànica.

Una vegada es té la sol·licitud es pot presentar al registre de l’Ajuntament de Manacor, a qualsevol de les oficines municipals dels altres nuclis de població del terme o mitjançant la Seu Electrònica. De fet, s’habilitarà un punt d’atenció específic per a aquest assumpte a la planta baixa de l’Ajuntament de Manacor.

Back To Top
Search