skip to Main Content

“L’Ajuntament sempre estarà disposat a posar el seu granet d’arena en temes d’igualtat”

[pullquote] Parlam amb Antònia Llodrà, delegada de cultura i turisme, sobre el tema de les dones i les danses i sobre altres qüestions d’actualitat
[/pullquote]

Què opines sobre la participació de les dones a les danses rituals de Manacor?
Personalment trob que les dones sempre han de tenir el paper que els pertoca i un poc més. Llavors s’ha de mirar cada cas. Per jo, la dama ha de ser la dama; als indis, però, trob que podrien ballar tant nins com nines. Davall la careta del dimoni hi pot haver una dona? Potser, a jo m’agradaria ser dimoni a Porto Cristo.

Què pot fer l’Ajuntament perquè hi hagi més igualtat?
Si es donàs el cas, segurament ens hauríem de seure i fer-ne una avaluació. Jo ara t’he dit el meu parer, però som vint-i-un regidors i hi poden haver molts de parers diferents. Sigui com sigui, l’Ajuntament sempre estarà disposat a posar el seu gra d’arena en temes d’igualtat.

Canviam de tema, hi ha hagut un canvi en la gerència de la Institució Alcover, això implicarà canvis en la gestió, també?
Cada persona és un món diferent i sempre que entra qualcú nou a un lloc, entra amb aires renovats. Na Magdalena va fer una feinada, na Bàrbara té idees continuistes, però diferents pel simple fet de ser una persona diferent. Ella ho enfocarà molt a la part lingüística, i a l’educativa, també. Té ganes de fer feina amb infants, que les visites siguin educatives.

Recentment s’ha instal·lat una escultura d’un cor a la Rambla del Rei en Jaume, ens en pot parlar? Qui l’ha feta? Quin és el motiu?
No conec en profunditat el tema perquè és una iniciativa de comerç. Pel que sé és una escultura que s’ha posat ara per les festes de Nadal, però és permanent, per afavorir el comerç. Juga amb la M de Manacor i el cor. I va en la línia de les imatges que es posen a molts de llocs perquè la gent s’hi pugui fer fotos. Desconec qui l’ha feta, crec que no és un autor, sinó una empresa.

La setmana passada ens férem ressò d’un documental sobre la vida de Guillem d’Efak, i els responsables es mostraren decebuts amb l’Ajuntament de Manacor, què ens pot dir al respecte?
La veritat és que em vaig témer pel diari. Personalment no tenia coneixement que aquest documental existís. No he telefonat a Pep Tosar, però he parlat amb els responsables de l’Ajuntament i no sabien res del tema. D’ençà que hi som he procurat tractar tothom per igual. Si m’haguessin demanat per estrenar a Manacor, jo hauria dit que sí; crec que la figura de Guillem d’Efak mereix el suport de l’Ajuntament. Si hi pot haver qualque cosa d’enrere, ho desconec. He intentat demanar què hi ha hagut, però no n’he tret el net.

Back To Top
Search