skip to Main Content

L’IES Porto Cristo organitza un concurs fotogràfic per visibilitzar i prevenir les violències masclistes

L’IES Porto Cristo ha organitzat un concurs de fotografia al centre ambmotiu del 25N, dia internacional contra la violència cap a les dones. Una iniciativa que, tal com explica el responsable de coeducació del centre, Jordi Santamaria, sorgeix de la plataforma Feminisme a l’Escola i a la qual s’han adherit més de vuitanta centres de les Illes Balears.
“L’objectiu d’aquesta iniciativa és fer visibles tota una sèrie de violències que pateixen les dones pel fet de ser-ho i que poden afectar el nostre alumnat” diu Santamaria mentre explica que es tractava de visibilitzar la violència simbòlica, psicològica, sexual, econòmica i vicaria. “Totes aquestes violències s’han treballat a l’aula per tal de motivar una reflexió crítica que ajudi a prevenir-les i la idea era que, amb aquest concurs, l’alumnat pogués treballar-les també de manera autònoma” afirma Santamaria. Una comissió del centre formada per dos membres del professorat s’ha encarregat de seleccionar 5 fotografies d’entre les d’una vintena de participants. Les guanyadores són Lucia Morales, Claudia Lausín, Nerea García, Catalina Moncada i Aya Erraibi. Les seves fotografies formaran part d’una exposició conjunta, que recollirà totes les imatges seleccionades de l’alumnat dels diferents centres educatius. Aquesta exposició s’inaugurarà el 22 de novembre a Palma i anirà itinerant al llarg del curs per diferents localitats de Mallorca.
D’altra banda, Santamaria explica que en el marc del 25N, s’estan organitzant altres actes al centre com un concert a càrrec del grup Morgana Jazz, compost per dones, un taller de teatre relacionat amb la violència masclista i també preveuen fer una campanya per decorar les aules de morat. Finalment, Santamaria explica que totes aquestes accions es poden dur a terme gràcies a una subvenció provinent del Pacte d’Estat contra la Violència Masclista i afirma que des de l’IES Porto Cristo estan molt satisfets de poder dur a terme diferents activitats i esdeveniments al llarg del curs “per poder treballar amb el nostre alumnat en la conscienciació i la prevenció de xacra social que representa la violència masclista”. Aquí podeu veure les imatges guanyadores:

Fotografia de Catalina Moncada

 

Fotografia de Lucia Morales

 

 

Fotografia de Claudia Lausín
Fotografia d’Aya Erraibi

 

Fotografia de Nerea García
Back To Top
Search