skip to Main Content

Manacor, confinat perimetralment, es converteix en la capital de les PCR massives

Més de mil persones han passat per l’envelat de la rambla del Rei en Jaume. Centenars de docents també s’han fet la prova.

Més de mil persones han passat aquests dies per l’envelat que la Conselleria de Salut va muntar a la rambla del Rei en Jaume perquè la gent entre 15 i 45 anys del nucli de Manacor hi passàs a fer-se el test PCR per determinar si estaven contagiats de Covid-19 o no. La mesura coincideix precisament amb el tancament perimetral a què s’ha vist sotmès Manacor aquests quinze dies arran de l’augment exponencial de casos (més de 400 per cada 100.000 habitants en el moment de prendre la decisió). Dissabte hi havien passat 800 persones, de les quals només 8 havien donat positiu.

Al tancament d’aquesta edició, i segons dades de la Conselleria de Salut, hi havia un total de 271 casos actius. Segons la Conselleria, els casos detectats a Manacor no es poden situar en cap zona cocncreta del nucli i les dades d’aquests primers dies de confinament conviden a l’optimisme, encara que és d’hora per determinar si aquesta millora en les dades és deguda a les mesures preses aquests dies.

També al tancament d’aquesta edició, a l’Hospital de Manacor es mantenien més o menys les xifres dels darrers dies, amb 18 ingressats a planta per Covid-19 i quatre persones a l’UCI.

De totes maneres, cal tenir present que la incidència de la malaltia a Manacor dimarts passat era de 741 casos per cada 100.000 habitants, quan la xifra just abans del tancament era de 458.

També aquests dies i amb l’objectiu de trobar positius assimptomàtics, la Conselleria de Salut, ha prescrit els tests per als docents de Manacor que passen per ordre alfabètic per la unitat COVID-Exprés Mòbil, ubicada al costat del centre de Salut de Manacor, a la barriada de la Torre.

Salut explica que l’edat triada (entre 15 i 45 anys) per als tests voluntaris és trobar sobretot assiptomàtics positius dins el grup d’edat on s’estan trobant més casos i poder aïllar i estudiar contactes.

Back To Top
Search