skip to Main Content

Manacor, capital balear dels escacs

Presentació del campionat amb el regidor d’esports de l’Ajuntament de Manacor, Artur Aguiló, l’organitzador internacional de ChessMallorca, Joan P. Cerrato i el president de la Federació Balear d’Escacs, Carles Vich. Més abaix, diverses partides durant el campionat. 

 

 

 

Durant els dies 31 d’octubre i 1 de novembre, Manacor fou la seu dels Campionats de Balears de les categories sub-10, sub-18, sub-18 femení, femení, veterans + 50, veterans +65 i sub-2000. 

La competició es va celebrar, concretament, a la Rafa Nadal Sports Centre; que compta amb unes magnífiques instal·lacions i amb totes les mesures de seguretat. Tot l’equip humà —i, en especial, Amàlia Riera— cuidà tots els detalls i va fer que els participants se sentissin com a casa.

Els campionats han estat organitzats per l’Ajuntament de Manacor, ChessMallorca i la Federació Balear d’Escacs; juntament amb el suport de la Rafa Nadal Sport Centre, el Departament d’Esports del Consell de Mallorca i l’Associació de Monitors d’Escacs de les Illes Balears.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al lliurament dels premis, assistiren: el regidor d’esports de l’Ajuntament de Manacor —Artur Aguiló—, que ha realitzat una gran tasca perquè Manacor fos la seu dels campionats; Carles Grimalt —regidor de l’Ajuntament—; l’organitzador internacional Joan Pere Cerrato —president de ChessMallorca— i Carles Vich —president de la Federació Balear d’Escacs. Cal donar l’enhorabona a l’Ajuntament de Manacor, a ChessMallorca i a la Federació Balear d’Escacs per l’excel·lent organització dels tornejos.

                                                   

 

 

 

 

Classificacions

Categoria sub-10

El club local Reis i Dames de Llevant fou el gran triomfador; ja que Pau Marín i Lais Navarro es proclamaren campions. La resta de premiats foren: Roger Arguimbau, Pau Roig, Noa Permanyer i Meylin Halilova.

Categoria sub-18

Ocuparen el podi Manuel Ermachenko —representant de la Delegació de Mallorca—; el menorquí Doro Gomila i el manacorí Miquel Sureda.

Categoria sub-18 femenina

La menorquina Jana Moll fou la guanyadora; seguida de les jugadores de Reis i Dames de Llevant Sandra Luna Cabanas i Cristina Sureda. Cal destacar que Cristina, aquest estiu, es proclamà campiona d’Espanya de la categoria sub-12.

Campionat de Balears femení

La favorita Liudmila Kolotilina va guanyar el torneig. Maria Antònia Vicens i Núria Martí foren, respectivament, la segona i la tercera classificades.

Categoria de veterans +50

Joan Cubas es va proclamar campió. El jugador menorquí és tot una llegenda dels escacs balears, ja que ostenta el rècord de campionats de Balears absoluts amb vuit triomfs. Completaren el podi Santiago Juan i Guillem Simó.

Categoria de veterans +65

Miquel Florit donà la sorpresa tot guanyant el campionat. Florit es va imposar als favorits Toni Munar i Guillem Coll, que el precediren a la classificació.

Categoria sub-2000

S’imposà el jugador del Club Escacs Algaida Alejandro Alemany, seguit del jugador de Reis i Dames Jorge Bryan Navarrete i de la jugadora Maria Antònia Vicens.

 

Brillant actuació de Reis i Dames amb dos campions, dos segons i dos tercers classificats

Els campionats de Balears 2020 han contribuït a ratificar la gran tasca del club local Reis i Dames de Llevant. L’escola capitanejada per l’entrenador Manuel Queirolo ha aconseguit guanyar la categoria sub-10 amb les joves promeses Pau Marín i Lais Navarro. Jorge Bryan Navarrete —a la categoria sub-2000— i Sandra Luna Cabanas —a la categoria sub-18 femenina— han aconseguit el subcampionat. Finalment, els germans Sureda —Miquel i Cristina— han ocupat una meritòria tercera posició a les seves respectives categories. Aquests resultats confirmen que el planter del club local Reis i Dames de Llevant és una de les més potents de les Illes Balears. Si us voleu apuntar a l’escola o fer-vos socis del club, podeu contactar al telèfon 601906833 o bé enviar un correu electrònic a reis.dames.llevant@gmail.com.
Back To Top
Search