Skip to content

Manacor i Portocristo celebren la mobilitat activa amb els actes de la Setmana Europea de la Mobilitat

La Setmana Europea de la Mobilitat 2023 és a punt de començar, i Manacor i Porto Cristo es preparen per celebrar aquest esdeveniment amb una sèrie d’activitats sostenibles que promouen la mobilitat activa i la consciència ambiental.

La Setmana Europea de la Mobilitat arribarà a Porto Cristo amb un esdeveniment inaugural el diumenge 17 de setembre: una Bicicletada Popular destinada a fomentar la mobilitat saludable i sostenible. Tots els entusiastes de les bicicletes estan convidats a participar-hi. La concentració està programada per les 10.30 h al carrer d’en Bordils, amb sortida prevista a les 11 h. El recorregut recorrerà les principals vies de Porto Cristo abans de tornar al punt de partida. Seguidament, a les 11.30 h, es duran a terme jocs i tallers a la ludoteca “Sa Ludo d’en David”, al mateix carrer d’en Bordils. També es podrà visitar l’exposició titulada “Tria la teva mobilitat”.
A Manacor, el Dia Sense Cotxe, que se celebrarà el divendres 22 de setembre, transformarà el carrer Joan Lliteres en un espai per als vianants. La ludoteca “Sa Ludo d’en David” oferirà jocs i tallers per als més joves i petits a les 10:30 h i a les 17 h. A més, es disposarà d’un fotoreclam i s’organitzarà una exposició amb el lema “Tria la teva mobilitat”.
La Setmana Europea de la Mobilitat a Manacor es clourà amb una altra Bicicletada Popular el diumenge 24 de setembre. La concentració tindrà lloc a la Plaça de Sa Torre a les 11 h, seguida d’una volta a Manacor per a celebrar les Festes de la barriada de Sa Torre.
Els delegats de Mobilitat, Mateu Marcé, i de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, conviden la comunitat a unir-se als esdeveniments i a contribuir a la promoció d’una mobilitat més sostenible i saludable al municipi.
En definitiva, aquests actes brinden una oportunitat per reflexionar sobre la importància de triar maneres de desplaçament amigables amb el medi ambient i saludables. El tècnic municipal de Medi Ambient, Antoni Pascual, també ha estat present a la presentació.
La Setmana Europea de la Mobilitat és una iniciativa de la Unió Europea que se celebra des de l’any 2002 i té com a objectius principals fomentar l’ús de formes de transport i viatge alternatives al cotxe privat, sensibilitzar i informar els ciutadans sobre l’estat actual de la mobilitat a llarg termini a les ciutats i els riscos que comporta la contaminació i proporcionar una visió diferent de la ciutat gràcies a la restricció del trànsit motoritzat en certes zones de la ciutat.
Back To Top
Search