skip to Main Content

Manacor reivindica el llegat d’Antoni M. Alcover amb l’ofrena floral i l’homenatge a l’obelisc

Manacor ha fet gran l’homenatge i l’ofrena floral que es va recuperar fa quatre anys i que té com a principal focus d’atenció l’obelisc que la ciutat va dedicar a Mossèn Antoni M. Alcover. L’obelisc dedicat a Mossèn Antoni M. Alcover es va perdre l’any 1999 amb la seva desaparició per les obres de construcció de l’aparcament soterrat. El monument es va recuperar l’any 2015 i es va reubicar en un dels extrems de l’avinguda Antoni Maura. De llavors ençà els membres de l’Associació d’Amics de la Institució Pública Antoni M. Alcover impulsen aquesta tradicional ofrena floral.
L’acte se celebrà dissabte passat dia 2 de febrer, coincidint amb el naixement del lingüista manacorí. Per això l’obelisc es va omplir de gent que va voler participar en “una contribució senzilla però sentida als actes que se celebren durant la setmana dedicada a Mossèn Alcover”, explicà la directora de la Institució Antoni M. Alcover, Bàrbara Sagrera. Abans de començar, els Amics de l’Escola de Mallorquí varen recórrer vestits a l’antiga l’avinguda Antoni Maura acompanyats dels xeremiers tot fent una crida a la ciutadania per participar en l’ofrena floral.
Amb un senzill homenatge en forma de paraules, música i flors, els representants municipals, els descendents d’Alcover, els membres de l’Associació d’Amics de la Institució Antoni M. Alcover, els amics de l’Escola Municipal de Mallorquí, els representants de la comunitat educativa de l’IES Mossèn Alcover, diversos estudiosos de la figura i l’obra d’Alcover i molts veïnats i veïnades a títol particular varen voler participar de l’ofrena floral al monument.
La batlessa de Manacor, Catalina Riera, destacà en el seu parlament que “a Manacor sentim l’herència cultural d’Alcover com a pròpia i crec que avui feim junts un homenatge a les arrels, la llengua, la cultura i les tradicions que són nostres i que s’encarnen perfectament en la figura d’Antoni Maria Alcover”. Després dels parlaments: les flors al monument i l’actuació musical de la Coral de Fartàritx.

Back To Top
Search