skip to Main Content

Més a prop dels cans i dels seus propietaris

L’Ajuntament de Manacor sembla que, ara sí, ha fet passes un poc més decidides per pal·liar les ncessitats dels propietaris de cans i dels seus animals. Darrerament s’havien fet intents no gaire reeixits, amb uns pipicans d’unes dimensions que semblaven un insult a la intel·ligència. Ara la ciutat gaudeix d’un espai caní ampli perquè els propietaris hi puguin amollar els seus animals, i amb espais separats també per evitar possibles conflictes de convivència entre els cans.

L’administració, justament, ha d’estar sempre atenta a l’evolució de les necessitats de les persones i del seu entorn. És obvi que fa cinquanta anys els cans com a animals de companyia a la vida urbana eren excepcionals i només en tenia qui vivia a fora vila o qui gaudia d’un espai prou ampli dins el mateix nucli urbà. Avui, però, la presència dels animals de companyia a les cases (cans i moixos, sobretot, però també ocells i altres espècies una mica més rares) s’ha generalitzat.

Com en tot, han de pagar justs per pecadors, i la presència d’animals al carrer va ser d’inici mal vista perquè alguns dels seus propietaris es negaven a recollir-ne els excrements. Tot i que el problema no s’ha resolt, podem dir que és una majoria la gent que recull les caques dels seus canets. No obstant això, per als qui no gaudeixen de la companyia dels animals, qualsevol propietari d’animal sol ser mal vist, encara que el dugui fermat i en reculli ordenament les defecacions.

A aquesta evolució positiva s’hi ha d’afegir ara l’atenció que presta als propietaris i als animals l’Ajuntament manacorí. Tanmateix, tot i que la feina feta aquests darrers mesos és correcta, Manacor continua sense ser una ciutat gaire amiga dels animals. Encara hi calen més zones verdes per facilitar el passeig i l’esbarjo dels animals, més papereres per deixar-hi els exrements, les voreres sovint són massa estretes per al passeig i moltes vegades els propietaris opten finalment per anar amb els seus cans per la via verda o fins i tot a la mar.

Que la prioritat siguin les persones no ha d’estar renyit amb el benestar dels animals, en tants de casos, beneïda companyia de molta de gent.

Back To Top
Search