skip to Main Content

Més-Esquerra insta l’Ajuntament a posar fil a l’agulla en la recepció de les urbanitzacions del municipi

Més-Esquerra presentarà al pròxim plenari, que se celebrarà el dilluns 13 de febrer, una moció en la qual demanarà que l’Ajuntament elabori un estudi sobre les urbanitzacions que estan pendents de recepcionar al municipi, i que es faci una previsió de quins d’aquests polígons podran ser recepcionats durant el present mandat.

El portaveu del grup municipal, Joan Llodrà, ha explicat que “al municipi de Manacor hi ha moltes urbanitzacions i polígons que es troben sense recepcionar. En alguns casos perquè la transformació del sòl és recent i s’ha iniciat el procés de recepció, pocs. En la majoria dels casos han passat dotzenes d’anys d’ençà de la urbanització dels terrenys”. Cala Murada, s’Estany d’en Mas, Cala Mendia, Cala Anguila, diversos sectors de Porto Cristo i també diversos polígons de Manacor es troben en aquesta situació, que “genera inseguretat i greuges comparatius”.
La coalició d’esquerres adverteix que la gestió urbanística és una de les competències municipals, per la qual cosa “és responsabilitat de l’Ajuntament de Manacor que aquestes urbanitzacions no s’hagin recepcionat”. I recorda a l’equip de govern que a dia d’avui la Llei d’Ordenació i Ús del Sòl (LOUS) estableix clarament quines són les passes que ha de fer l’Ajuntament per procedir a la recepció d’una urbanització.
Tanmateix Llodrà reconeix que “resulta evident que d’un dia per l’altre el Departament d’Urbanisme no té capacitat per escometre una empresa d’aquesta magnitud, la recepció de totes les urbanitzacions i polígons que resten pendents; però també és evident que si no es posa fil a l’agulla la bolla es fa de cada dia més gran i els problemes augmenten”.
És per això que Més-Esquerra demanarà en el pròxim plenari que l’Ajuntament de Manacor elaborari en el termini de dos mesos un estudi polígon per polígon de quines passen falten per tal de poder tancar la recepció de cada urbanització; i que una vegada fet l’estudi, indiquila previsió de quins polígons es recepcionaran dins el present mandat.

Back To Top
Search