skip to Main Content

“M’han donat sabatades de demés i injustament”

Joan Gomila anuncia que deixa el càrrec de regidor després de quinze anys. Se’n va un clàssic de la política manacorina. I portenya.

“Bon dia a tothom, crec que ha arribat el moment , com ja havíem parlat abans de les eleccions, de fer relleu i regeneració al capdavant del nostre partit. Per motius personals he decidit fer-ho ara. No me’n vaig. Simplement és una passa al costat, jo sempre hi seré. Ha estat un orgull inmens haver estat el ‘batle’ de Porto Cristo i haver estat el vostre representant”. Així, a la manera d’Artur Mas, i amb una passa al costat, anunciava Joan Gomila als militants i simpatitzants d’AIPC la seva renúncia al càrrec de regidor que ha exercit durant quinze anys. El substituirà la número quatre a la llista, Júlia Acosta.

En declaracions a la nostra publicació, Gomila raona que “era la quarta vegada que em presentava i ja no em pensava tornar a presentar: són massa vegades i consider que els partits s’han de renovar”. L’apotecari porteny però, recorda que “el partit em va demanar per favor que em tornàs a presentar però amb la condició que hi hagués un canvi, més prest o més tard”.

Gomila es mostra decebut i diu que ha perdut la il·lusió “per com estan les coses… Arrib a l’Ajuntament i no m’hi trob bé, estic fora de lloc. El fet de veure que no compten amb tu, després de ser regidor 13 anys, delegat de Porto Cristo, amb bons resultats electorals i fins i tot penses si no és bo pel partit que tu hi siguis. És un final d’etapa”. Per Gomila, “és bo que entri na júlia, tot i que hauria estat millor que entràs governant”. Finalment, el fins ara líder porteny reconeix que “la política et dona moltes alegries però també moltes sabatades i a mi me n’han donat de demés, m’han donat sabatades de demés, crec que injustament. Se m’ha esteriotipat i se m’ha demonitzat”.

La renúncia de Gomila ha provocat reaccions a la xarxa, la majora en agraïment a la seva tasca com a regidor i com a “batle” de Porto Cristo. És el cas de Miquel Oliver, batle de Manacor: “Gràcies per la teva empenta, dedicació i convenciment a l’hora de fer en tot moment el que creus millor per a tots. Ara tendràs més temps per tu i pels teus, i això també està molt bé! Sort!”. Oliver, en declaracions a la nostra publicació no es banya pel que fa a un canvi en les relacions amb AIPC arran de la partida de Gomila: “Amb en Joan al cap davant hi havia bona relació entre el grup municipal M-E i AIPC, amb n’Antonia (Llodrà) aquesta bona relació continuarà essent-hi. Seguirem xerrant i fent feina amb AIPC, i el que hagi d’arribar ja arribarà. Treballarem junts per millorar Portocristo (i Manacor), ja veurem de quina forma ho pot fer cada un”. Exbatles com Antoni Pastor, Catalina Riera o Pedro Rosselló també han agraït la dedicació d’aquests tres lustres a Gomila. Fins i tot el seu “enemic” preferit, l’exregidor Joan Llodrà, li ha dedicat un símil futbolístic: “Penja les botes sense deixar el futbol perquè el du a la sang. Líder resolutiu i abnegada contundència jugant al fora de joc. Molta sort Joan Gomila, estimat enemic íntim, l’Ajuntament no serà el mateix sense tu”.

Back To Top
Search