skip to Main Content

“M’interessen l’existencialisme i la mística i això és el que ha motivat que escrigués aquesta novel·la”

Catalina Pascual Femenies (Porto Cristo, 1970) presenta divendres a les 19:30h a la Institució Alcover “Pampallugues en el temps”, la seva primera novel·la. L’acompanyaran en la presentació Maria Magdalena Gelabert i Tomeu Morey, a més de Guillem Rosselló Bujosa, de l’Editorial Balèria. Damià Timoner també hi serà amb la seva guitarra.

Com neix la idea de fer aquesta novel·la? Tu ja escrivies? O hi ha hagut una motivació especial?
En realitat no tenia la pretensió de fer una novel·la. Em vaig posar a escriure motivada amb la idea de fer fer un conte, però a mesura que anava escrivint i amb l’aparició de diversos personatges va començar a sorgir la novel·la.

Hi ha un punt de partida real?
Tot és ficció, encara que és ver que quan escrivim sempre hi ha qualque cosa de nosaltres. En el meu cas els temes que més em motiven són l’evolució i la transformació personal, sense deixar de banda la mística.

Sense fer cap espòiler, podries dir-nos un poquet com és la trama de la novel·la?
El personatge central narra en primera persona el recorregut de la seva ànima una vegada que es desfà del seu cos físic. Llavors estableix una relació amb en Paul i na Cínthia, una jove parella que compartirà amb ell les inquietuds existencials que els envolten.

Aquest existencialisme fa que ens moguem en una esfera diferent de la nostra?
No, perquè la història transcorre aquí i en el nostre espai-temps.

Pel que dius sembla com si hi pogués haver ressonàncies de Paulo Coelho o d’El Petit Príncep d’Antione de Saint-Exupery…
Potser sí, hi ha pinzellades… Hi ha una mica de Paulo Coelho, o també de Brian Weiss. El Petit Príncep potser també…

A quin tipus de públic creus que pot interessar més?
Crec que la novel·la, així com va succeint la història, pot interessar a qualsevol persona, és igual la mentalitat o el que creguis o no creguis. Pot interessar tot tipus de lector, perquè realment és ficció que aborda la recerca i la transformació personal.

T’has hagut de documentar per escriure-la?
No he cercat res perquè tot és fruit de la imaginació. No m’he documentat específicament per escriure’l perquè ha sorgit possiblement tot allò que hagi pogut anar interioritzant al llarg de la meva vida a través de llibres, formació, documentals, pel·lícules, vivències…

Per què li has posat el títol de Pampallugues en el temps?
Perquè crec que sintetitza molt bé l’essència de la novel·la.

Quan estarà a la venda el llibre?
Arribarà a les llibreries a mitjan setmana que ve.

T’has buidada tant escrivint-la que ara creus que és el darrer que escriuràs, o tot al contrari?
Al contrari, he gaudit tant que ja en tenc un altre de començat!

 

Back To Top
Search