Skip to content

Molta participació a les Beneïdes

[pullquote] Tretze carrosses hi varen desfilar, així com desenes de cavalls i bísties i centenars d’animals domèstics
[/pullquote]

El dia va acompanyar les Beneïdes d’enguany. El solellet i la temperatura agradable varen animar molta gent a sortir de ca seva i participar d’aquesta part tan familiar i tradicional de la festa. Recordem que l’any passat es varen suspendre per mal temps i molta gent en devia anar endarrer.

La participació va ser nombrosa. Hi va haver tretze carrosses, desenes de cavalls i bísties i centenars d’animals domèstics. També vàrem poder veure dimonis i dimonions de tota casta i mida, i molta gent vestida de pagesos i pageses. Els infants, com cada any, varen ser uns dels principals protagonistes: a les carrosses, a les comparses, a dins carretons i a peu a beneir els seus animalets.
Aquest any hi va haver qualque novetat respecte els altres anys. Una d’estructural va ser el cadafal que tapa l’antic abeurador de la plaça del Mercat, lloc on es va poder col·locar la banda de música, devora les autoritats. La banda, per cert, va fer una arribada especial i abans de pujar al cadafal va fer una mena de desfilada agraïda i aplaudida pel públic.
Una altra va ser la participació del vicari Xavier Riutort en la benedicció. A la primera volta va beneir el rector Andreu Genovart i a la segona ell.

Els premis
Pel que fa a les carrosses, el primer premi d’enguany fou pels Amics dels Morers; el segon premi per la caseta de l’hort que presentaren els Amics des Pou Nou; el tercer premi va ser per la carrossa de l’APIMA de l’escola Sa Torre; el quart premi per la recreació de la nevada de dia 17 de gener de l’any passat, que va presentar l’AMIPA del col·legi Sant Francesc i el cinquè premi va ser per la carrossa Anam tots a completes.
A banda dels premis a les carrosses també n’hi va haver pels millors carros, muntures i cabriols. I tot un seguit de premis especials. Així, l’animal més ben presentat va ser una mula dels traginers d’oliva de Sóller i la millor eina antiga una màquina de fer fideus, presentada per l’escola de Sa Torre. Els infants més joves amb vestit de pagès varen ser Amèlia Artigues i Cecília Forteza i la persona de més edat, Joan Brunet, de vuitanta-quatre anys.
Per altra banda, abans de començar les Beneïdes els presentadors varen anunciar els premis de la VII Mostra de dibuix infantil de Sant Antoni, que recolliren els infants i joves que hi participaren. A més anunciaren els tres premis del concurs de mostradors. Sa Bresca va obtenir el primer premi, Dismavi el segon i Comercial Balear el tercer.

Back To Top
Search