Skip to content

Nova concentració negra en protesta per l’assassinat d’una dona valenciana

El passat dissabte 19 de setembre, el Col·lectiu Dones de Llevant i l’Assemblea Antipatriarcal de Manacor van convocar un nou acte en protesta per l’assassinat d’una dona a la plaça de Sa Bassa. Aquesta és la segona convocatòria consecutiva que han organtizat contra la violència masclista. Ambdós col·lectius han manifestat la intenció de repetir-les els dissabtes de les setmanes en que hi hagi un nou assassinat.

L’acte va concentrar un nombre més gran de persones que la del dissabte anterior i van comptar amb l’assistència de la directora de l’Institut Balear de la Dona, Rosa Cursach. A més de la pancarta “no ens morim, ens maten”, s’hi van veure les mans liles que simbolitzen el rebuig i la lluita contra la violència de gènere.

En aquest cas, es manifestaven pels fets del 17 de setembre, quan es registrà un nou cas de violència de gènere a València. Una dona de 42 anys va ser apunyalada per la seva parella en el seu domicili.

Amb aquesta, ja en són 30 les morts per violència de gènere des de gener de 2015. Com es pot consultar en aquesta base de dades del ministeri, els casos de violència han disminuït respecte a l’any anterior, però segueixen sense desaparèixer: Base de dades de les víctimes mortals per violència de génere del Ministeri de Sanitat [actualitzat el 18 de setembre de 2015]

Back To Top
Search