Aquest pastís és d’aquells que tenen unes especificacions tan concretes que no pots fer massa variacions si tens l’esperança que surti un pastís i no una truita.
En concret ho vaig haver d’intentar tres vegades fins que em va sortir. La primera vegada no vaig fer cas a les instruccions d’utilitzar un motlle de 15 cm. Resultat: truita. La segona vegada, aquesta ja sí amb motlle com toca i tot com toca. Resultat: truita.
Sabeu quan diuen que cada forn és un món i que l’has de conèixer bé. Coneixia bé el meu i sabia que seria cosa de la temperatura. Vaig augmentar uns quants graus dels que especificava la recepta i el temps de cocció… et voilà! Resultat: pastís de formatge!
Des de llavors sempre que l’he repetit ha sortit perfecte.
Pastís de formatge japonès
Ingredients:
- 125 g de xocolata blanca
- 125 g de formatge en crema
- 3 ous mida L
Instruccions:
1- Primer de tot preparam el motlle i el forn. El pastís de formatge es courà a bany Maria, per tant, posam una safata amb aigua (o un recipient per forn) i el posam dins el forn a 170°.
2- El motlle pel pastís ha de ser desmuntable, per tant, corre el risc que hi entri aigua. El folrarem de paper de plata per fora i per dins el vaig l’untarem tot amb esprai desmotllable. Amb oli o mantega també va bé. Però a més, és convenient folrar per dins el motlle amb paper de forn i també untar-lo. Amb tot això preparat ja podem anar a preparar els ingredients.
3- Separam els vermells dels blancs dels ous i reservau cada cosa per separat.
4- Fonem la xocolata blanca i la mesclam amb el formatge en crema. Quan estigui ben mesclat afegim els vermells d’ou. Si volem que us quedi ben mesclat i sense cap grumoll passau aquesta mescla per un colador. És el que vaig fer i el que recomanen altres blogueres que ja l’han fet.
5- Pujam els blancs d’ou a punt de neu.
6- Mesclam els blancs pujats en tres vegades amb la mescla de la xocolata, fins que tot estigui ben, ben integrat. Hem d’anar molt amb compte.
7- Posam el motlle dins de la safata amb aigua i aquests són els temps i temperatures que s’han de seguir:
- 15 minuts a 180°
- 15 minuts a 170°
- 15 minuts amb el forn apagat i la porta tancada
- Un cop havia passat els temps que és recomanava, vaig obrir el forn era un pastís quasi perfecte. Però no havia agafat gens de color per sobre. Per tant, el vaig tornar a posar dins el forn 15 minuts a 175°. Com que el forn ja estava una mica fred, només varen ser uns minuts perquè la superfície agafés color.
Aquest pastís és apte per celíacs. I si el serviu amb una mica de confitura al costat i amb sucre amb pols per sobre sereu els més estimats de la taula.