S’acosten les festes més nineres de tot l’any. Els que tenim infants a casa, siguin fills, nebots o nets, veim com cada cosa que feim amb ells els emociona.
Aquestes galetes les vaig decorar amb les meves nebodes quan eren molt petites i varen gaudir moltíssim de sucar-les en xocolata i posar perletes de sucre a sobre. No deixeu passar l’oportunitat de viure moments creatius amb els més petits. Són records per sempre!
I un consell final: si embolicau amb una bosseta de cel·lofana transparent i li posau un llacet, teniu un detall fantàstic per qualsevol amant dels dolços… o per deixar al platet dels reis d’orient…
Ingredients
250 g de mantega a temperatura ambient
175 g de sucre en pols
1 ou + 1 vermell d’ou
1 cullereta de vainilla en pasta
550 g de farina
Colorant vermell en pasta (o el color que ens agradi més)
Pals de gelat petits
Xocolata per fondre
Sprinkles
1- Batem la mantega fins que formi una pasta, i en estar així afegim el sucre en pols. Mesclam bé fins que estigui tot ben integrat.
2- Afegim l’ou i el vermell d’ou. Mesclam bé. Abans de pastar-ho de tot afegim la vainilla en pasta.
3- Anam afegint la farina a la mescla anterior en diverses vegades, tres o quatre seria ideal. Mesclam bé fins a formar una bolla. Tocant-la amb les mans la pasta estarà molt tova.
4- Quan tenguem la bolla de pasta ben feta, la dividim en dos. La primera la deixam embolicada en paper film dins la gelera. Per la segona, la tenyim posant el colorant en pasta fins que agafi el to que vulguem. L’embolicam com la primera i la deixam reposar dins la gelera mitja horeta. Pensau que dins el forn el color perd una mica d’intensitat. Jo de vosaltres, per pastar amb el colorant em posaria guants. Qui avisa no és traïdor!
5- Una vegada les pastes estiguin una mica reposades les estiram cada una per separat sobre un paper de forn i les deixam amb una gruixa no molt superior a 5 mm. Posam una planxa sobre l’altra i retallam els sobrants del costat deixant la forma d’un rectangle.
6- Les enrotllam sobre elles mateixes, per la part llarga fins a formar un “rulo”. L’embolicarem amb paper film i el deixarem al congelador, fins que hagi endurit. Amb els sobrants de la pasta us donarà per fer un altre “minirulo” i algunes galetes més.
7- Quan hagi endurit la pasta la traiem del congelador i la tallam a llesques. Punxam un pal de gelat a les galetes i les deixam sobre el paper de forn llest per enfornar.
8- No esperam que es descongelin i les posam en el forn prèviament encalentit a 160°. Les hi deixam mínim 15 minuts. Pensau que no han de quedar de color cuit, sinó més aviat tirant a blanquinós (la part blanca, clar). Un cop cuites les deixam refredar sobre una reixa.
9- Mentre les galetes es refreden posam a fondre la xocolata, bé a any Maria o bé en el microones. Per decorar les galetes sucam una part dins de la xocolata i hi posam uns quants sprinkles a sobre. Deixam endurir la xocolata.
Bones festes!