skip to Main Content

Els “pops solidaris” arriben a l’Hospital de Manacor

Els coneguts com “Pops solidaris” han arribat a l’Hospital de Manacor. Aquest projecte és una iniciativa de Teixit Social Manacor, format per un grup de dones que teixeixen aquests singulars pops amb l’ajuda de la seva ambaixadora de noupops a Balears, Nati Romero.

Aquest dimecres s’ha fet el lliurament dels “pops solidaris” al servei de neonatologia de l’Hospital, els quals s’utilitzaran amb els bebès prematurs o ingressats que es troben en la unitat de nounats.

Els pops fets de punt de ganxo amb llana de cotó al 100% passen per un control de qualitat (s’higienitzen i es precinten). A més, aporten tot un seguit de beneficis. Els petits creuen que els tentacles són el cordó umbilical. El fet d’aferrar-se a ells els dóna tranquil·litat: els calma, milloren la seva respiració, eviten que s’arrenquin els respiradors o les sondes i milloren nivells d’oxigen en sang. En definitiva, realitzen el seu acompanyament al nounat durant la seva estada hospitalària i a casa, ja que el pop se’ls regala.

 

Publicitat

Aquesta idea va néixer l’any 2012 a Dinamarca, quan el pare d’una nena prematura va escriure a una bloguera i teixidora, preguntant-li on podia comprar un pop per a la seva filla que es trobava en la incubadora. La bloguera no només li va enviar un pop desinteressadament, sinó que va començar una cadena de solidaritat per fer més pops.

A Manacor, el grup solidari està format per Naty, Loly, Angelina, Marian, Pilar, Marga, Zaira, Cati, Rosi, entre altres, de Teixit Social Manacor. Elles s’han sumat a aquesta cadena i han començat la seva activitat per mitjà de Noupops Catalunya, els quals segueixen les directrius del grup pioner de Dinamarca “spruttegruppen”.

Back To Top
Search