Skip to content

Quatre joves denunciats per torturar i matar un moix el passat dissabte al carrer d’Artà

Diverses associacions animalistes han denunciat el cas a les seves xarxes i han organitzat una concentració de protesta. Així mateix, l’Ajuntament de Manacor es personarà com acusació particular. Dos dels presumptes autors, militants del Partit Popular van ser detinguts i posats en disposició judicial i ja han estat suspesos de militància.

La Policia Nacional ha informat d’un cas de maltractament animal que va tenir lloc el passat dissabte de matinada al carrer d’Artà. Un veïnat del carrer relata en una denúncia feta a la policia que es despertà per les miolades d’un moix i quan va guaitar per la finestra va veure com quatre joves tenien un moix entre les mans, que el torturaven i que li semblà que fins i tot el tenien lligat. En veure la situació, el veïnat va baixar al carrer per ajudar el moix i quan va ser abaix els joves van partir a córrer. Un temps després, el denunciant va telefonar la policia, que va comparéixer al lloc dels fets i va trobar dues de les persones que presumptament havien perpetrat el maltractament a l’animal. Aquests individus passaren el vespre a comissaria i tal com informa la prefectura de la Policia Nacional, se’ls va prendre declaració per passar després a disposició judicial. Dies després s’ha sabut que es tracta de J.C. i D.D.N, dos militants del Partit Popular. La presidenta del partit a Manacor, Maria Antònia Sansó, ha explicat que “se’ls ha suspès cautelarment la militància” i ha condemnat “qualsevol tipus d’atac que pugui fer mal a un animal”.
Segons expliquen fonts de la Policia Nacional, la investigació continua oberta per tal d’identificar dos joves més que haurien participat en l’agressió i que no van ser detinguts, ja que van fugir del lloc dels fets quan el veïnat va baixar al carrer. Així mateix informen que es podria tractar d’un delicte de maltractament animal i que amb la darrera reforma del codi penal pot suposar pena de presó, segons la gravetat del cas.
Des de l’associació de Moixos de Manacor no descarten preparar una denúncia popular i també han organitzat una concentració de protesta el dissabte 5 de setembre a les 19 hores, per tal que “aquesta agressió no quedi impune”. “Volem que serveixi per visibilitzar que aquest tipus d’actes ocorren molt més sovint del que ens pensam: això és només la punta de l’iceberg i necessitam que es vegi” explica la presidenta de l’associació, Ana Conde. “Quan passa una atrocitat com aquesta, hem de poder donar-hi resposta” diu Conde mentre afegeix que té clar que el seu objectiu no és “posar una soga a aquests al·lots però sí que es crei un precedent i serveixi perquè en els casos de maltractament animal hi hagi una pena de presó, una multa o treballs a la comunitat”.
D’altra banda, per part de l’Ajuntament, Sebastià Llodrà, el regidor encarregat de benestar animal diu que “sembla que estam davant d’un cas especialment greu” i confirma que l’Ajuntament es personarà com acusació particular. Així mateix afegeix que la institució “respecta el procediment i, condemna fermament a qualsevol maltractament animal: sigui un moix o un bou”.

Back To Top
Search