skip to Main Content

Quina valoració en fan els diferents grups municipals de la sentència del Suprem?

“Ara Bel Febrer ha de ser valenta i no permetre dos-cents xalets a Torre Florida”

Joan Llodrà, de MÉS-Esquerra, diu: “La sentència ve a dir que la valoració que va fer el denostat Joan Pascual era la correcta. D’acord, pantalla superada.” Però és exigent: “ El bessó no és ara pegar-nos copets a l’esquena i fer veure que tot ha anat perfecte. La qüestió cabdal, una vegada guanyada aquesta batalla és no perdre la guerra.” I entra en detalls: “ El govern municipal ha de ser valent i acceptar les al·legacions al Pla General que no volen dos-cents xalets al bocí de Torre Florida.” Diu que: “ El Pla General s’ha de mirar amb uns ulls molts diferents a partir d’ara. S’ha d’aprofitar la situació creada per tenir un gran parc a un preu molt raonable i poder evitar aquests xalets. Sempre hem cregut que no hem de permetre nou sol residencial, més enllà de les rondes.”

“Esperem que el TSJB i el Jurat Provincial en prenguin mostra”

Joan Gomila, portaveu d’AIPC a l’Ajuntament qualifica la sentència del Tribunal Suprem com “una gran notícia” i afegeix que, a més, “obre camí a l’hora d’establir la valoració de les altres zones que encara estan pendents de valoració, i esperem que tant el Jurat Provincial d’Expropiacions com el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en prenguin mostra”.
A l’hora de valorar si considerava la decisió del Suprem justa, Gomila afirmava que “no sé si és justa o no, però no em pareix malament, perquè pagarem una zona rústica valorada com a zona rústica, el contrari era una ruïna per a l’Ajuntament”, però també mostrava empatia amb els propietaris d’aquestes zones verdes: “Hi heu fet massa sang… Ells no varen comprar els terrenys per demanar-ne l’expropiació, i és molt normal que la demanassin per recuperar quatre doblers en veure que no s’aprovaria el Pla General i per tant no s’executaria la urbanització”. Gomila apuntà que per aquest tema “m’he barallat amb els de l’Ajuntament i fins i tot amb ells (referint-se a Sebastià Nadal) també m’hi he barallat, perquè trobava que havia fet poc”. Finalment, el portaveu d’AIPC recordava que “és impresentable la valoració de finques que es fa. Anam pagant per dos quartons dos i quatre milions d’euros a famílies que també estan molt relacionades amb aquest Tribunal Provincial, i d’aquests ningú no en diu res”. Gomila diu que s’havia d’haver “intentat negociar i segurament no hauríem hagut de pagar ni el que pagam ara, que els ho pagam a ells, i encara més a Margalides Gelaberts i Pilars Rieres, que aquests sí que estan ben informats”.

“N’estic encantada, i crec que xerr amb boca dels manacorins i manacorines”

Així d’alabada s’expressa la portaveu socialista Núria Hinojosa, que segueix: “La trob una sentència justa i que posa una mica d’ordre a un ball de xifres surrealistes”. Amb aquesta sentència, segons la socialista, “es dona la raó al que deien els tècnics de l’Ajuntament des del principi, que allò s’havia de valorar com a rústic”. Per a Hinojosa, “es posa fre i ordre a lobis i persones que es pensaven que es podia especular amb els doblers públics”, i afegeix que espera que “tot això també vagi en la mateixa línia a l’hora de prendre una decisió pel que fa als terrenys de devora la rotonde del Cilindre”. El Tribunal Suprem és el darrer organisme al qual es pot acudir i ja no hi ha recurs possible. En aquest sentit Hinojosa desitja que “creï jurisprudència pel que fa a la resta de terrenys que encara estan en litigi”.

“Era hora que la Justícia fos justa”

Carles Grimalt, de Volem Manacor, considera que la notícia és molt positiva. “Era ben hora que la Justícia fos justa, perquè moltes vegades això no és així i es confon el terme.” Diu que fins i tot. “És més justa del que ens esperàvem”. Però també troba ossos al lleu. “Si ho pensam bé, Manacor encara hi surt perdent, perquè malgrat que la sentència determini un valor molt inferior al que els propietaris demanaven, si tornam enrere fins a la primera valoració, veurem que era de 80.000 euros, per la qual cosa si ara en pagam 500.000, resulta que encara en pagam molts més dels que aquella primera valoració deia. I hem de pensar que aquests doblers cauen damunt l’esquena de tots els manacorins i manacorines.”

Back To Top
Search