skip to Main Content

Redescobrir el patrimoni històric de Manacor

L’Ajuntament posarà en marxa al mes d’octubre el projecte Redescobrint Manacor que a través de diverses rutes guiades donarà a conèixer el patrimoni arquitectònic de la ciutat.

La regidora d’Urbanisme, Núria Hinojosa, la directora del Museu d’Història de Manacor, Magdalena Sales i la guia turístic, Magdalena Sureda, han presentat Redescobrint Manacor, una iniciativa fruit de la col·laboració entre el Servei de Patrimoni de l’Ajuntament i el Museu que pretén mostrar una part del patrimoni històric de la ciutat sovint desconeguda pels mateixos manacorins. L’activitat és totalment gratuïta i consta de dos itineraris que es duran a terme durant el mes d’octubre, concretament els dissabtes 3, 10, 17 i 24 al matí i sempre a les mateixes hores, a les 10 i a les 12.

Com ha explicat Núria Hinojosa, el projecte es va iniciar durant la passada legislatura amb el treball de Margalida Rosselló, l’actual directora de l’Escola de Mallorquí i que ara, el consistori manacorí recupera amb l’objectiu de “posar en valor el patrimoni del nostre poble”. De la mateixa manera, Magdalena Sales emfatitzava que les rutes guiades intenten “aprofundir en la història i el patrimoni de Manacor” perquè “hi ha molts de detalls i molta història amagada”. A més, de manera secundària es pretén acabar amb la mala fama de Manacor com una ciutat lletja, en paraules de Sureda, “Manacor no és lleig, Manacor és desconegut” sobretot considerant les darreres reformes del centre, una zona que “ha millorat moltíssim”.

L’activitat consta de dos itineraris que seran conduïts en català per Magdalena Sureda. El primer s’anomena “Manacor, Una mirada enrere”, “un itinerari més clàssic”, segons Magdalena Sales, en què es visitaran edificis emblemàtics de Manacor com l’església i el claustre de Sant Vicenç, Nostra Senyora dels Dolors o el Molí d’en Fraret, “les coses més imprescindibles de Manacor i que ens expliquen un poc com és aquest poble”, recalca Sales.

El segon itinerari s’anomena “Mirant cap al cel” i té com a objectiu d’ensenyar al públic els detalls més desapercebuts de certs edificis emblemàtics de Manacor, de fixar la nostra atenció a elements arquitectònics, artístics o històrics de construccions com Can Tallet, el Banc de Crèdit Balear, Can Llinàs o la casa dels Mínims per tal de descobrir-los i conèixer fets històrics o anècdotes desconegudes.

El punt de trobada d’ambdós itineraris serà la plaça del Convent. Les places són limitades i per motius de seguretat sanitària només es podran formar grups de com a màxim quinze persones. Les inscripcions es poden fer a través del telèfon 971843065 que correspon al del Museu Històric de Manacor. Cal dir que activitat està dirigida al públic de dins i fora de Manacor i l’objectiu a llarg termini és consolidar el projecte per tal que associacions i entitats culturals d’altres municipis i turistes es puguin interessar i venir a descobrir el patrimoni històric de Manacor.

Back To Top
Search