Skip to content

El Comitè de Son Coletes, reconegut a Lleida

L’Ateneu La Baula de Lleida atorga el premi 2N al Comitè de Son Coletes, “per la seva trajectòria en la lliuta per les llibertats i contra la repressió”

L’obertura de les fosses al cementeri manacorí ha estat fruit, entre d’altres coses de la feina sorda feta pel Comitè de Son Coletes durant quatre dècades. Ara, aquesta feina, ha vist el seu fruit amb l’obertura de fosses i comença a ser reconeguda fins i tot fora de Mallorca. Així, l’Ateneu La Baula de Lleida celebra la segona edició dels premis 2N, efemèride dels bombardejos de l’aviació feixista italiana sobre la capital del Segrià. El guardó té com a objectiu “reconèixera quelles persones, entitats, col·lectius i moviments socials que, per la seva trajectòria o tasca actual, s’han distingit en l’oposició a qualsevol règim feixista, per la lluita per les llibertats i contra la repressió”. Enguany, La Baula honora “amb el premi nacional el treball del Comitè de Son Coletes per la restauració de la dignitat i la localització de les víctimes de la repressió feixista a Manacor”. L’acte de lliurament tendrà lloc el pròxim 29 d’octubre a la sala d’actes Víctor Siurana de la Universitat de Lleida.

A l’edició anterior, els premiats foren la família de Guillem Agulló i Salvador, l’Associazione Nazionale Partigiani d’Italia (ANPI) i el fotoperiodista Jordi Borràs.

Enguany, els premiats, a banda del Comitè de Son Coletes, seran la família de Neus Català, en la categoria honorífica, i las Abuelas de Plaza de Mayo, en la categoria internacional. CpC

Back To Top
Search