skip to Main Content

Renou Col·lectiu o la increïble simbiosi entre constància i entusiasme

Aquesta setmana passada Renou Col·lectiu va fer la presentació oficial i davant els mitjans del seu concert d’enguany de Fires i Festes. Seran prop de dotze hores de música ininterrompudes i oferides de forma totalment gratuïta als amants dels concerts, de la música en directe, de la tria de cartells i repertoris de qualitat i de la diversitat d’estils.

La pandèmia de la Covid-19 va maçolar d’una forma contundent i gens misericordiosa tot el sector cultural. Se’n veieren afectats els espectacles de petit format, però també, i molt especialment, les manifestacions musicals de masses. Els grans concerts a l’aire lliure esdevingueren impossibles. Renou Col·lectiu, tot i que en més d’una ocasió va continuar intentant-ho, va haver de renunciar a l’organització de concerts, tant en espais oberts com en sales, tant a Manacor com a Porto Cristo, tant d’estiu com d’hivern. Ara, més de dos anys després de silenci gairebé absolut, Renou Col·lectiu i els seus concerts tornen amb la mateixa força i amb al mateixa frescor de sempre. Fa més de vint anys que hi són. Dels qui ho iniciaren, no en queda cap al capdavant. El relleu generacional està assegurat, i precisament per això també hi està l’entusiasme. Que un grup de gent, un col·lectiu pugui durar dècades amb una activitat sostinguda en el temps i es pugui mantenir constant és un fet habitual, però que, a més, hi pugui florir sempre seguit l’entusiasme és una simbiosi excepcional que molt pocs grups humans poden bravejar d’haver aconseguit.

Està d’enhorabona, idò, Renou Col·lectiu, i de rebot hi està tota la gent de Manacor, atès que amb l’existència i pervivència de l’activitat musical i melòmana de Renou Col·lectiu, està garantida tambér l’existència i pervivència de concerts amb cartells seleccionats acuradament i amb criteri seleccionador acurat i diversificador.

Aquest era, quan varen néixer, l’objectiu de Renou Col·lectiu: establir un calendari de concerts més o menys periòdic i habitual. I s’ha aconseguit amb escreix. Derivat d’aquest hi havia un altre objectiu que encara espera. Manacor no disposa d’un espai polivalent de bona sonoritat on es puguin fer grans concerts a cobert i amb el públic dret. La reivindicació continua. No pot ser que la contractació de grups de ressò mundial hagi de dependre a Manacor de les inclemències del temps i de si cauran dues gotes o en cauran quatre. L’Ajuntament hauria de posar fil a l’agulla per bastir aquesta infraestructura que, n’estam segurs, tendria moltíssims d’altres usos a banda del musical.

Mentrestant, salut, bones festes i sobretot, rock and roll.

Back To Top
Search