skip to Main Content

“Ser delegada de comerç i de turisme alhora crea moltes sinergies positives”

Maria Antònia Truyols (Manacor, 1966) és professora d’Economia Aplicada. Actualment és la delgada de gestió tributària, comerç i turisme a l’Ajuntament i també diputada al Parlament. Parlam amb ella sobre els plans del consistori pel que fa al comerç de Manacor.

Teniu un control dels comerços que hi ha a Manacor?
És una cosa molt variable i és molt difícil tenir-ho actualitzat. Ara estam treballant per definir la xarxa de comerços emblemàtics juntament amb el Consell de Mallorca. També tenim una subvenció que ve del Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics i aquests doblers ens permetrà canviar les màquines d’ORA i hi podrem posar informació turística i informació comercial, dels bars i dels restaurants i això ens permetrà tenir una base de dades més detallada. Relacionat amb això, estam treballant també en la creació d’una aplicació on es podrà veure tant els llocs emblemàtics com els diferents comerços i negocis locals.

Quines altres accions voleu impulsar des de comerç?
Crec que ens hem de centrar a fomentar moltíssim el nostre comerç local, petit i mitjà i pensar que Manacor té comerços no només al centre sinó per molts carrers i barris. De fet, ara ens estam reunint cada quinze dies amb les associacions comercials de Manacor. El propòsit inicial era donar forma a la campanya de Nadal però la meva idea és continuar aquestes trobades i convocar la mesa de comerç local perquè hi ha molta feina per fer.

Tu també ets la regidora de turisme. Com es relacionen les dues àrees?
Ser delegada de comerç i de turisme alhora crea moltes sinergies positives perquè són dues àrees que es retroalimenten. Crec que no només hem de tenir en compte el comerç local des del punt de vista dels residents sinó també d’aquelles persones que ens visiten. Hem d’atreure gent també de fora, turistes i gent d’altres pobles. Per exemple, des del punt de vista turístic estam intentant potenciar molt la marca East Mallorca.

Creus que poden conviure les grans superfícies i el petit comerç?
De grans superfícies ja en tenim a Manacor. Es tracta de què aquestes grans superfícies atreguin gent cap a Manacor i fer promoció comercial del petit i mitjà comerç, que pot oferir un servei que les grans superfícies no tenen.

Es torna a parlar de recessió. Com economista, tu que n’opines?
Hi hagut un petit refredament d’algunes dades econòmiques però xerrar de crisi és crear alarmisme i aquesta alarma l’únic que fa és crear desconfiança. No estam en crisi econòmica, hem de ser positius . Per exemple, l’IVA a Balears, de gener a juliol ha crescut un 3,7% i aquest és un dels majors indicadors de consum.

Back To Top
Search