skip to Main Content

“Tancarem al trànsit un tram de la primera línia de s’Illot i les restriccions s’escamparan per més nuclis i barriades”

El regidor de Mobilitat, Sebastià Llodrà, parla de les noves mesures que es posaran en marxa a s’Illot i a altres indrets del municipi perquè els vianants guanyin terreny i perquè els desplaçaments que es poden fer a peu no es facin en vehicle. A partir del mes d’agost l’Ajuntament de Manacor restringirà el trànsit de vehicles a una part del carrer Tamarells de s’Illot. Es tracta d’una prova pilot que se suma a altres mesures per pacificar el trànsit que ha dut a terme el consistori manacorí.
L’Ajuntament vol posar en marxa aquesta mesura coincidint amb les festes d’agost d’aquest nucli costaner. D’aquesta manera el tram del carrer Tamarells situat entre el carrer del Vell Marí i l’avinguda del Llop serà només per a vianants. A més a l’avinguda del Llop només hi podran circular els vehicles dels residents en aquesta via. “El que volem, a més de fer que sigui més còmode anar a peu per s’Illot, és evitar els desplaçaments no productius. Són aquells que consisteixen a fer voltes amb vehicle sense anar enlloc i per aquest indret aquest tipus de mobilitat és abundant”, indica el regidor de Mobilitat, Sebastià Llodrà. Les restriccions de trànsit afectaran els carrers més propers a la mar a s’Illot, però, no seran permanents. “De moment allò que volem és iniciar aquest tancament als cotxes dels no residents com una prova pilot, durarà previsiblement fins al mes de setembre, quan comenci el curs escolar”, concreta Sebastià Sansó.

Espais sense cotxes a les barriades
La restricció del trànsit en alguns carrers de s’Illot no és l’única mesura en aquest sentit que l’Ajuntament vol aplicar en el futur més immediat. El responsable de les polítiques municipals de mobilitat assegura que “la intenció és que cada barriada i cada nucli de població pugui tenir un espai per on caminar i passejar, passarà com cada any als voltants de la plaça de Son Macià durant les festes d’agost i també impulsarem aquesta mesura en els diferents barris de Manacor”, explica Sebastià Llodrà.
Així, “les obres que s’estan fent per millorar la plaça de Santa Catalina són una oportunitat per restringir l’accés de vehicles en aquesta zona que ja s’ha dissenyat perquè els protagonistes d’aquest espai siguin els manacorins i les manacorines que van a peu i volen que els infants puguin jugar pels carrers i les places”, concreta el regidor de Mobilitat. I una altra barriada en què es podrien aplicar mesures semblants “és la de Sa Torre, hi ha una zona escolar important i fan falta espais còmodes perquè els veïnats d’aquesta barriada puguin anar a peu i trobar-se a la plaça”, afegeix Llodrà.
Un altre dels nuclis on ja s’han posat en marxa les restriccions de trànsit és a la primera línia de Porto Cristo. Durant les festes del Carme “el que fins ara era una carretera s’ha convertit en un espai per als vianants, per a passejar i perquè hi juguin els infants”, defensa el regidor de Mobilitat. Quan acabin les obres de la primera línia, s’activaran una altra vegada les restriccions que fan que entre les 4 de l’horabaixa i les 8 del matí i els diumenges tot el dia, la primera línia sigui només per anar a peu. I és que des de l’Ajuntament de Manacor defensen que el futur de la mobilitat al municipi passa perquè els vianants guanyin pes als carrers del municipi.

Back To Top
Search