skip to Main Content

Torna el concurs de glosa escrita del Bar Mallorquí

[pullquote] Parlam amb Miquel Sureda, un dels màxims impulsors d’aquest concurs que ja és tradició a les festes de Sant Antoni
[/pullquote]

Quin temps fa que es fa el concurs de glosa escrita?
Enguany és el cinquè any que el feim.

D’on va néixer aquesta idea?
Aquesta idea va néixer perquè ja fa uns anys que feim fogueró i ximbombada, i teníem ganes de fer qualque coseta més. El Bar Mallorquí està implicat en el món de la glosa, i trobàvem que fer un concurs com aquest era una cosa que s’avenia, tant amb el bar, com amb la festa de Sant Antoni, com amb els Amics del Malloquí.

Qui sou que l’organitzau?
L’organitzam conjuntament els Amics del Mallorquí i el Bar Mallorquí.

I qui són els Amics del Mallorquí?
Són un grup d’amics que varen començar a fer fogueró per participar a les festes i de cada any ha crescut i s’ha anat ampliant.

Què ha de fer la gent que vulgui participar al concurs?
Ha d’enviar tres quartetes per missatge privat al Facebook del Bar Mallorquí, o bé entregar un sobre tancat amb el nom, el número de telèfon i les gloses, al bar. Té de límit fins dia 10 de gener, a les 23.59 hores. El tema de les gloses és lliure.

Quins premis hi haurà per als guanyadors?
El premi més destacat ha estat sempre una escultura de ferro, de la ferreria Can Ganxa, que ells mateixos preparen, i cada any fan una cosa nova. Llavors sempre hi ha una ximbomba pels tres primers classificats. Però a més hi ha molts d’obsequis.
Hem de dir que aquests obsequis són col·laboracions dels comerços de Manacor, principalment de la barriada, però també d’altres. A tots ells els estam molt agraïts. Figura’t que fins i tot hi ha gent que ens ve a donar regals per iniciativa pròpia, sense que els anem a cercar. Tenim tantes col·laboracions que els premis s’han anat ampliant i ara ja feim un sorteig entre tots els participants.
Quina mitjana de participació teniu al concurs?
Per exemple l’any passat hi va haver seixanta-tres participants, això vol dir cent vuitanta-nou gloses. El 2016, n’hi va haver cinquanta-dos. Això mostra que any rere any ha augmentat la participació, i també la qualitat. Estam molt contents perquè sempre hem tengut resposta, tant de glosadors com de gent aficionada, que només fa gloses per Sant Antoni. De fet, el que ens agrada és això, que la gent a qui li agradin les gloses, tot i que no en faci sovint, també participi.

Qui és el jurat?
El jurat està format per tres components de l’Associació Glosadors de Mallorca, que d’aquesta manera també col·labora amb nosaltres i ens dóna suport.

Abans has parlat de la ximbombada…Quin temps fa que la feis i per què va néixer?
La ximbombada va néixer ara fa dotze anys. Això va ser idea dels qui feim fogueró i va ser per celebrar que havíem acabat la feina i ho teníem tot llest per Sant Antoni. En principi la nostra intenció era fer una ximbombada pels amics, no ens havíem plantejat fer una cosa tan grossa. Però va anar creixent. Avui ho seguim fent a dins el bar per aquesta filosofia, què sigui una cosa familiar, que hi hagi escalfor… Tot i que estam molt contents que la gent vengui!

El dia de la ximbombada es farà entrega dels premis del concurs, cert?
Sí, això serà dia 13. L’entrega de premis és a les 20:00 hores. Després, la gent podrà comprar carn per torrar al bar i hi haurà torradores per tothom. Més tard, la ximbombada.

Vols afegir qualque cosa més?
Sí, vull animar tothom a participar al concurs! Si volen saber la informació més detallada que ens cerquin a Facebook. I que no tenguin por, segur que ho faran molt bé! Com més serem més riurem!

Back To Top
Search