skip to Main Content

Uns 320 cantaires passen pel Concurs de Villancets de Porto Cristo, que ha tornat 20 anys després de la darrera edició

Feia vint anys que no se celebrava. Però el Concurs de Villancets de Porto Cristo es mantenia viu en la memòria de diverses generacions de manacorines i manacorins. I enguany ha estat el de recuperació d’aquesta mítica trobada nadalenca que en el passat va agermanar tota una comarca amb música i cançons de Nadal.
“Vint anys després han tornat a cantar a Porto Cristo grups de Palma, de Son Servera, de Cala Millor i molts infants, joves i adults. També una bona representació de grups i formacions corals de Manacor i Porto Cristo”, assegura Ferran Montero. Ell ha estat, amb Carme Sánchez, un dels que s’ha posat al capdavant per fer realitat la recuperació del mític Concurs de Villancets de Porto Cristo aquest 2022.

“Han cantat grups d’entre 30 i 50 persones, també solistes i duets. En total han passat per l’església de Porto Cristo unes 320 persones. El concurs s’ha celebrat els dissabtes 3, 10 i 17 de desembre. “Cada dia s’han programat entre 10 i 11 actuacions. Estam molt contents amb la participació, hem de tenir en compte que tot es va posar en marxa aquest estiu passat”, explica Montero. La recuperació d’aquest festival de nadales “no hauria estat possible sense la col·laboració dels més de 50 comerços que han aportat els premis, la col·laboració dels alumnes de l’IES Porto Cristo i del suport de l’Ajuntament de Manacor”, afegeix Ferran Montero.

Fidels a l’origen
El Concurs de Villancets de Porto Cristo es va celebrar durant trenta anys. El compositor Francesc Ramis el va fer realitat als inicis de la dècada dels anys setanta per fomentar la música local de grups i solistes no professionals. “Ens hem volgut mantenir fidels a l’origen”, assegura Ferran Montero. La també impulsora de la recuperació del concurs, Carme Sánchez, ha centrat una de les seves recerques en el concurs de villancets i per això “el funcionament és el mateix, però l’hem volgut actualitzar amb un premi per votació popular a través de les xarxes socials i altres retocs”, puntualitza Montero. Aquest premi que han votat els usuaris de les xarxes socials s’ha concedit, amb 1.571 vots, a la jove solista Sebastiana Riera.

Premis del jurat
El concurs també ha comptat amb un jurat que ha repartit més de 2.000 euros en premis. L’han compost Júlia Acosta, Bàrbara Duran, Petra Riera, Josep Ros i Joan Tur. Ells han estat els encarregats de concedir els premis als millors grups, duets i solistes de les categories per infants, joves i adults. Però també s’han donat premis especials, com la Medalla d’Or del concurs la millor interpretació infantil l’ha guanyada Aina Mas. Els altres primers premis per a solistes i duets s’han concedit a Montse Roig i Ariadna Navarro, que també ha guanyat el premi a la millor composició.
En l’apartat de grups han guanyat el concurs el cor infantil de l’Escola de Música de Porto Cristo, la coral jove Mésmúsica i la coral d’adults del Conservatori de Manacor.

Fotografies: Joan Servera

Back To Top
Search