skip to Main Content

Usuaris i treballadors de la residència Seniors de Manacor, els primers a rebre el vaccí contra la Covid

A més, l’Hospital de Manacor ja ha rebut les geleres per conservar la vacuna que administrarà al personal a partir de febrer.

El Servei de Salut de les Illes Balears ha començat la campanya de vacunació a la nostra comunitat. El passat diumenge la residència Oms-Sant Miquel de Palma encetà les vacunacions amb 55 residents i 79 treballadors del centre.
L’ordre de vacunació de les residències es basa principalment en l’absència d’un brot actiu i en l’historial de brots i es comença, preferiblement, per aquelles on hagin passat la malaltia un nombre menor de persones i, per tant, hi hagi manco amb anticossos. Seguint aquest criteri, aquest dimecres fou el torn de la residència Sèniors de Manacor.
La gerent de la residència, Bel Maria Pascual explica que des del Centre de Salut es desplacen a la residència i “en principi, la vacunació es farà en un sol dia”. En total es tracta de 120 usuaris i 87 persones treballadores les quals entren en aquesta campanya i “vacunen a tothom que hagi autoritzat vacunar-se a través d’un consentiment informat”. A l’hora de tancament d’aquesta edició encara no hi havia el nombre definitiu de persones que havien donat el seu consentiment per vacunar-se.
En total, la vacunació d’usuaris i treballadors i treballadores de residències comprèn una població d’aproximadament 8.500 persones a Mallorca. Els Centres de Salut de cada municipi són els encarregats de desplaçar-se a les residències i es calcula que en dues setmanes podria estar completada la primera dosi de vacuna en centres de gent gran.

L’Hospital de Manacor, ja té les geleres preparades
D’altra banda, l’Hospital de Manacor ja compta amb amb les geleres que han de conservar les vacunes. El Director Metge de l’Hospital de Manacor, Joan Bennàser explica que són dues les conservadores que ja s’han instal·lat i funcionen correctament al centre hospitalari: una per la vacuna de Moderna, amb temperatura de -20 graus i una altra de -80 graus per la de Pfizer. “Ara només hem d’esperar que ens duguin les vacunes, que segurament arribaran a principis de febrer” explica Bennàser i recalca que “les vacunes que rebran són per vaccinar el personal de l’Hospital i que “per la resta de ciutadania serà Atenció Primària la que s’encarregarà”. En aquest sentit, segons el Director Metge, en el moment que puguin començar amb la vacunació prioritzaran tot aquell personal que pugui estar en contacte més directe amb la Covid-19 a l’Hospital. “Això vol dir que hem de començar pel personal de la planta Covid, l’UCI i emergències així com el personal de neteja i també anestèsia i àrea quirúrgica”.
D’altra banda, com que es poden donar una sèrie d’efectes secundaris que “no són greus però sí que poden ser molestos com el mal de cap o la febre, per exemple” des de l’Hospital han optat per no vacunar determinats grups d’un servei per complet “perquè tal de prevenir i no trobar-nos amb tot un servei amb molèsties”.

Back To Top
Search