skip to Main Content

“Les línies que em delimiten perspectiven cap a Déu”: una edició curosa per recollir l’univers de Joan Serra

Imatge del llibre amb el poema “pintar vestit”

“Aquest no és un llibre de l’obra d’en Joan. És un llibre a partir de l’obra d’en Joan i per a l’obra d’en Joan, per a l’obra en si mateixa, per a l’expressió, la creativitat, per a allò que ens sap sensibles, per a cadascuna de les interpretacions que en fareu els autors que ara en sou”. Així comença “Les línies que em delimiten perspectiven cap a Déu”, una obra que recull dibuixos i textos de Joan Serra i que han estat triats curosament i conjunta pel seu germà, Miquel Serra, Xisco Fuster i Pau Castanyer.
Miquel Serra afirma que, en un principi, només volien acompanyar el DVD del documental “Els Ulls no s’aturen de créixer” amb un llibret amb textos i gravats del seu difunt germà. “Quan vàrem començar a investigar el material d’en Joan, va anar més i finalment s’ha convertit en un llibre amb entitat pròpia”.
“És una selecció d’elements als quals nosaltres hem donat importància i context però que no saben si exactament era el que en Joan hauria donat per bo o no” explica l’editor, Pau Castanyer i afegeix que creu s’ha pogut representar l’univers de l’artista, a través dels poemes, cançons, pintures i trossos de dietaris seleccionats. “Els germans Serra tenen una poètica especial que atrapa, amb una nuesa que et deixa empatitzar amb l’obra i això és el que transmet el llibre” explica.
“Les línies que em delimiten perspectiven cap a Déu” és una edició limitada a 300 exemplars que simula una carpeta d’artista i que està feta amb moltíssima cura des d’Edicions del Despropòsit. De fet, xerrant de l’edició, segons Miquel Serra, “Pau Castanyer ha estat l’editor ideal” perquè ha entès molt bé les intencions i s’ha implicat molt al llarg de tot el procés. Després de la presentació del llibre fa unes setmanes a Ciutat, els autors del projecte informen que ben aviat la podrem gaudir a Manacor .

Back To Top
Search