skip to Main Content

Picades d’abella (Cuina de Comerç Just)

La recepta de les Picades d’abella d’aquesta setmana és de na Conxa García Calvo

Ingredients:

Pasta de fulls
Sucre panela (Comerç Just)
Mel de Xile (Comerç Just)
Xocolata de postres (cobertura) (Comerç Just)
Mantega
Ametlla laminada

Elaboració

Mescla dins un bol la mantega amb el sucre panela, la mel de Xile i les ametlles laminades. El resultat que hem d’obtenir és una textura líquida, semblant a pomada.

Talla la pasta de fulls en triangles.
Posa la mescla anterior per damunt els triangles.

Enforna’ls a 180 graus fins que estiguin ben dauradets.
Es poden decorar amb una mica de xocolata de cobertura.

 

Mel de Xile de comerç just de la cooperativa Apiccop

Per elaborar aquesta recepta hem utilitzat mel recol·lectada per petits agricultors de la Cooperativa Apicoop a Valdivia (Xile) seguint els criteris del comerç just. La cooperativa va ser fundada l’any 1997 amb l’objectiu principal de desenvolupar l’apicultura com una activitat productiva, que complementàriament a les activitats agrícoles tradicionals de la zona, pogués contribuir a millorar les condicions de vida dels seus productors. L’apicultura s’ha convertit en una palanca de desenvolupament per al poble maputxe, al qual pertanyen un 40% dels socis de la cooperativa, gràcies a la comercialització de la seva producció de mel a preus justs que els permeten atendre les seves necessitats bàsiques.
La mel d’Apicoop que Equimercado distribueix a la xarxa de botigues de comerç just és mel crua, no pasteuritzada ni filtrada, que conserva així la pràctica totalitat de vitamines i enzims presents en aquest aliment.

Back To Top
Search