skip to Main Content

16 casos de coronavirus a l’Hospital de Manacor, 4 a l’UCI

Manacor registra un total de desset positius per Covid-19, setze d’ells a l’Hospital de Manacor i un a l’Hospital de Llevant. D’aquests, n’hi ha 4 a l’UCI. A més, a les Illes Balears hi ha 101 professionals sanitaris que han donat positiu i 302 que estan en vigilància activa.

El nombre de positius segueix creixent progressivament a les Balears. Les darreres informacions d’aquest matí  apunten 660 casos acumulats a les Illes Balears i 638 casos actius, ja que 39 persones s’han curat. En concret, a Manacor trobam 17 persones infectades pel coronavirus: 16 a l’Hospital de Manacor – 4 d’aquestes persones a l’UCI – i 1 a l’Hospital de Llevant. Pel que fa a les morts, en total, a les Illes Balears hi ha 22 persones que han mort per coronavirus, una d’elles a l’Hospital de Manacor el passat dimarts. Es tracta d’un home de prop de 75 anys i amb malalties prèvies.
D’altra banda, a les Illes Balears hi ha un total de 101 professionals sanitaris que també han donat positiu (89 a Mallorca, 7 a Menorca i 5 a Eivissa). Això significa el 0,8 % del total de treballadors sanitaris que hi ha a les Illes. A més, n’hi ha 302 (252 a Mallorca, 34 a Menorca i 15 a Eivissa) que estan en vigilància activa. El Servei de Salut ha posat en marxa diferents iniciatives entre les quals hi ha les unitats per fer proves ràpides als professionals sanitaris i no sanitaris, com la policia i els bombers i s’ha activat un servei d’atenció psicològica per aquests professionals.

Tot i que des de Conselleria informen que el sistema sanitari públic i privat està prou capacitat per atendre els pacients actuals, el Servei de Salut ha preparat l’hotel Palma Bay a Mallorca i podria reconvertir quatre establiments més – un més a Mallorca, un a Menorca i un a Eivissa – per acollir pacients en cas de necessitat i com a mesura de prevenció. En aquests espais s’hi destinarien pacients lleus o asimptomàtics amb Covid-19 o persones que no disposin d’un domicili, aquelles que no puguin garantir l’aïllament a casa seva o que convisquin amb persones de grups de risc. D’altra banda, la Conselleria de Salut i Consum informa també sobre nou material sanitari: dimarts al vespre varen arribar 50.000 mascaretes quirúrgiques que ja han començat a distribuir per hospitals, centres de salut, 061, Serveis Centrals i Serveis Socials i dimecres vespre se’n rebien 85.000 més. Tot i així, la gerent de l’Hospital de Manacor, Catalina Vadell afirma que els treballadors de l’hospital que ara mateix tenen manco feina, com per exemple els rehabilitadors, s’han posat a fabricar mascaretes, davantals i pantalles de protecció. “Portem la situació amb preocupació i una mica de por però aquestes sensacions no afecten l’ajuda i l’atenció que donam als nostres pacients: això no ha fallat en cap moment” diu Vadell.
Finalment des de la Conselleria de Salut i Consum insisteixen en el confinament i informen que per qualsevol dubte es pot telefonar al 900101863. En cas de presentar simptomatologia, abans de desplaçar-se a cap centre de salut cal telefonar al 971437079 o al 061 en cas d’urgència. De fet, atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària i l’atenció urgent també va ser reforçat amb 60 persones.

Back To Top
Search