Vuit cursos de llengua, set cursos de ball de bot, quatre d’instruments i quatre d’història. Aquesta és l’oferta que l’Escola de Mallorquí ha presentat avui per al curs 2024-2025.
«Ens trobam en un moment molt dolç, amb molta demanda. En els darrers tres cursos hem observat un augment de matrícules al qual responem amb augment de cursos, tant en nombre com en nivells i grups», ha dit la directora de l’Escola, Margalida Rosselló, en companyia del delegat de Política Lingüística, Sebastià Llodrà que ha afirmat que «L’Escola Municipal de Mallorquí és una eina de fer país i de fer poble més que necessària». El darrer curs han passat per l’Escola fins a 1.300 persones, la qual cosa implica una ascensió meteòrica de matriculats, si tenim en compte que el primer any d’existència de l’entitat hi hagué 35 persones inscrites.
El període d’inscripcions és del 9 al 17 de setembre i s’ha de fer de manera telemàtica mitjançant la web www.escolademallorqui.cat. La matrícula de cada curs té un cost de 40 euros. A la mateixa web es poden consultar amb detall tant la durada dels cursos com també les dates en què s’imparteixen.
Segons ha explicat Rosselló durant la presentació que la d’aquest curs acadèmic «es tracta d’una proposta molt semblant a la dels darrers anys, que es basa en el que percebem que funciona i que s’adapta a la demanda que rebem», i ha afegit que “s’ha percebut una davallada lleu del nombre de matrícules en els nivells més baixos, sobretot al segon quadrimestre, que s’atribueix als processos d’estabilització en el sector públic i a l’eliminació del requisit del català a la Sanitat, per part del Govern de les Illes Balears. Per contra, sí que s’ha detectat un augment en els nivells més alts, que s’orienten a la carrera professional”.
Sebastià Llodrà ha insistit que «per garantir l’ús individual i col·lectiu de la llengua pròpia de les Illes Balears consideram que el català hauria de ser un requisit i no un mèrit».