Skip to content

Amb les eines esmolades

Quan falta menys d’un any perquè arribin les pròximes eleccions locals, l’ambient fa de cada vegada més olor de precampanya. De fet, els partits que no tenen representació a l’Ajuntament comencen a accelerar els seus moviments perquè l’arribada de la campanya electoral no els agafi amb el peu canviat. Cent per Cent ha volgut demanar a la gent del terme de Manacor quina valoració feien d’aquests tres anys a l’Ajuntament i també que fessin una previsió dels resultats que hi podria haver d’aquí a menys de dotze mesos. Més de quatre-centes persones han donat les seves respostes. Pel que fa als resultats electorals, es detecten pocs moviments importants, però sí que és molt significatiu l’avanç de Vox dins l’imaginari manacorí. Són molts els enquestats que han previst que el partit de l’extrema dreta espanyola podria treure representació a l’Ajuntament. La dreta tradicional és a temps a revertir aquesta situació i evitar una situació que suposaria un daltabaix vergonyant per a un municipi que fins ara s’ha mantingut indemne davant l’avanç de la intolerància, el racisme i el classisme.

D’altra banda, a l’hora de valorar la gestió municipal d’aquests darrers tres anys, queda ben clar que els vertaders tendons d’Aquil·les d’aquest equip de govern són, per una banda, la concessió de les llicències d’obra, i més en un moment d’apoteosi constructora després de dos anys de pandèmia; i de l’altra la gestió de la zona costanera. Porto Cristo ha suposat una patata calenta a les mans de l’equip de govern i finalment la seva gestió ha recaigut en Sebastià Nadal. Està clar que el delegat de Zona Costanera no ha trobat la manera de fer-se sentir pròxim davant la comunitat portenya, que ha sentit Nadal com un extern. Aquesta falta de sintonia s’ha vist reflectida a l’enquesta.

La gestió del reciclatge és la vertadera estrella d’aquest mandat i contrasta, en canvi, amb dos aspectes que també estan relacionats amb el manteniment dels carrers: la neteja viària i l’enllumenat públic, que no han estat valorats amb tant d’entusiasme ni molt manco per part dels nostres enquestats. Pel que fa a la neteja és obvi que no n’hi ha mai a bastament, però també és cert que basta passejar-se per segons quins pobles i viles per veure que, efectivament, Manacor (i ja no en parlem de la seva perifèria) ha de fer molt de camí per arribar a ser un poble net.

Dos aspectes molt potents d’aquest mandat, com són la implantació de la ZPR i l’aprovació del Pla General, han aguantat bé les ires dels més crítics, però tampoc no han rebut l’alabança que han rebut altres aspectes de la gestió de l’equip de govern, que té temps encara per fer un esprint per millorar aquestes febleses.

Back To Top
Search