Skip to content

L’Ajuntament promou el bon ús del català en les activitats esportives escolars

El Servei Lingüístic de l’Ajuntament de Manacor ha realitzat una actuació de sensibilització lingüística que consisteix en la donació de pitrals esportius a les escoles del municipi per fer servir a les classes d’educació física o a les activitats que els resultin adients. Aquests pitrals són de quatre colors diferents i duen estampades paraules en català referents a l’àmbit esportiu: entrenament, equip, esbraonat i dessuadora a davant; marxa nòrdica, tai-txi, ioga i rugbi a darrere.

Amb aquest obsequi, “l’Ajuntament vol agrair la important tasca dels centres en l’ensenyament de la nostra llengua, i alhora pretenem que sigui un material que sensibilitzi alumnat i professorat en l’ús del català correcte en l’àmbit esportiu”, ha explicat la regidora de Cultura, Antonia Llodrà, que ha assistit a l’acte de donació als representants de les dotze escoles del municipi.

Així, els professors del Molí d’en Xema, de Jaume Vidal, d’Es Canyar, del Simó Ballester, de La Puresa, de La Salle, de Sant Francesc, de Sant Vicenç de Paül, de Mitjà de Mar, de Ses Comes, del Talaiot i de Pere Garau han acudit avui a l’acte d’entrega dels pitrals.

A més a més, la tècnica del Servei Lingüístic, Isabel Andreu, ha informat als mestres que s’han adaptat per a primària els Jocs Lingüístics que fins ara s’oferien a 3r i 4t d’ESO. D’aquesta manera, “a partir d’ara l’alumnat de primària també pot gaudir i aprendre la nostra llengua fent un Petit Gran Dictat, o un Petit Tast d’Scrabble dins l’aula”, ha explicat Andreu.

Back To Top
Search